Anasayfa


23-04-2024
Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, dolu yağışından zarar gören Yaka bölgesindeki köyleri ziyaret etti.
23 Nisan 2024 Salı



Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, dolu yağışından zarar gören Yaka bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Eyalet başkanı Topsidis’e, Rodop İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Emmanuil Tapacaz, ELGA Trakya Sorumlusu Dimitris Pantazis, Eyalet Başkan Yardımcısı Rıdvan Hacı Mehmet ve eyalet meclis üyeleri Rıdvan Molla İsa ile Ahmet Osman Pehlivan eşlik etti.

Eyalet Başkanı Topsidis ve beraberindekiler, 21 Nisan Pazar akşamı Yaka bölgesindeki köylerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören kiraz üreticileriyle görüştü ve kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Topsidis ve beraberindeki heyet Sendelli köyündeki bahçeleri gezerek zararın boyutunu yakından görme imkanı buldu.

Topsidis, üreticilerin en kısa sürede tazminatlarını alabilmeleri için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Eyalet başkanlığından yapılan açıklamada, şiddetli dolu yağışının Sendelli, Yuvacılı, Eşekçili, Gebecili, Ayazma ve Susurköy’de yaklaşık 160 bin ağacı etkilediği belirtildi. Zararın bazı bölgelerde yüzde 90’a vardığı ifade edilerek, bu yılki üretimin ciddi anlamda olumsuz etkileneceği kaydedildi.

Eyalet yöneticileriyle, kiraz üreticileri arasında yapılan görüşmede, eyalet yönetiminin dolu yağışına karşı koruma programını hayata geçirme niyetinin dile getirildiği vurgulandı.

Bu arada, dolu yağışından zarar gören üreticilerin 23 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında zarar tespit ve tazminat başvurusunda bulunabilecekleri bildirildi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor