Anasayfa


23-04-2024
Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı
Celal Bayar Azınlık Lisesi, Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneğinin 17-18 Nisan tarihlerinde “Matematik Her Yerde” sloganıyla düzenlediği 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne 36 öğrenci ile katıldı.
23 Nisan 2024 Salı



Celal Bayar Azınlık Lisesi, Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneğinin 17-18 Nisan tarihlerinde “Matematik Her Yerde” sloganıyla düzenlediği 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne 36 öğrenci ile katıldı.

“Matematik Her Yerde” konulu festivalde, lise üçüncü sınıf öğrencileri matematiğin hayat içinde kullanıldığı alanlardan seçtikleri örnekleri öğretmen ve öğrencilere sundu.

Okul bahçesinde düzenlenen festival, matematik öğretmeni Birsel Mustafa’nın açılış konuşmasıyla başladı. Matematiğin hayattaki kullanım alanlarıyla ilgili bilgi veren Birsel Mustafa, “Soyut olan bu dersi mümkün olduğunca somutlaştırarak anlatabildiğimizde yani derste öğretilen matematik ile hayatın içindeki matematiği birleştirebildiğimiz zaman, matematikte kalıcı bir öğrenmeden söz edebiliriz. Matematik dersi böyle bir bakış açısı ile öğretildiğinde önyargılar yıkılacak ve hiç şüphesiz ki öğrencilerin sevdiği bir ders haline gelecektir. Çünkü matematik hayattan bağımsız bir ders değildir, hayatla iç içe olan bir derstir.” ifadelerini kullandı.

Matematik Festivali’nde öğrenciler tarafından yapılan sunumlar şöyle:
1) Pisagor’un Adalet Bardağı
2) Leonardo Da Vinci Köprüsü
3) Rögar Kapakları Neden Yuvarlaktır?
4) Pisagor Teoremi
5) Napier’in Kemikleri
6) Altın Oran
7) Vitrivius Adam
8) Hanoi Kuleleri
9) 3D Yazıcıyla Yapılan Materyaller
10) Resimler
11) Matematik Oyunları

Festivalde öğrenciler, matematiğin günlük hayattaki önemini anlatırken sadece teoride kalmadılar. Öğrenciler ünlü matematikçilerin buluşlarını sunarak, matematiğin günlük hayattaki varlığını eğlenceli ve kalıcı hale getirdiler.

Festivali izleyen okul müdürü Tunalp Memet ve müdür yardımcısı Eleni Hacı öğrencileri tebrik ederek, benzer etkinlikleri destekleyeceklerini belirttiler.

Matematik Festivali’ne katılan öğrenciler şöyle: Beyza Ahmet, Meryem Deli Memet, Sena İlyas, Furkan Kamber Mehmet, Hümeyra Kaşayka, Beyzanur Keleş, Fatma Kılavuz Salih Oğlu, Rumeysa Latif, Süha Macır, Emir Mehmet, Serra Molla Ahmet, Emine Molla Salih Mustafa, Arda Mümin, Bilal Mustafa Paşa, Yasin Bülbül, Betül Bülbül, Melih Nizam, Berat Sar Hasan, Enes Hacı Ali, Barış Hüseyin, Fatma Betül Aydoğmuş, Şule Ahmet, Ceren Ahmet, Sezer Abdurrahman, Ahmet Ahmet, Esma Etem, Memet Memet, Sude Memet, Elif Mümin, Harun Nezir, Emir Pehlivan, Mert Sadık Memet, Hüdanur Semerci, Hayrunnisa Şerif, Atahan Halil, Ege Hüseyin.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor