Anasayfa


24-06-2016
Dr. Hasan Ahmet’in şiiri Hüseyni makamında bestelendi
Ankara Üniversitesi İlahihat Fakültesi Türk Din Müsikisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bayram Akdoğan, Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in “Ben Aynayım Ayna” isimli şiirini besteleyip yorumladı.
24 Haziran 2016 Cuma

Doç Dr. Bayram Akdoğan, Dr. Hasan Ahmet tarafından yazılan ve Allah ile insan arasındaki ilişkiyi anlatan şiirini, Hüseyni makamında mersiye çalışması olarak besteledi ve yorumladı. Akdoğan çalışmasını internetteki youtube kanalında da paylaştı. Akdoğan’a çalışmasında doktora öğrencisi Özkan Apaydın’ın kemanıyla eşlik ettiği belirtildi.

Gümülcineli doktor ve şair Hasan Ahmet, GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, Tanrı ile insan arasındaki ilişkiyi anlatan dizelerinin çok değerli bir akademisyen ve müzisyen tarafından bestelenmesinin kendisine tarif edilemez mutluluk verdiğini söyledi. Ahmet, “Sayın Akdoğan yazdığım şiiri olduğu gibi alıp bestelemiş. Sadece bestelememiş, yorumlayıp youtube’ye de yüklemiş. ‘Ben Aynayım Ayna’ şiirimle yaradanla bizim aramızda, yani insan arasındaki ilişkiyi anlatmaya çalıştım. Allah’ın yarattığı insanoğlu adeta bir deryadır. Sayısız güzellikleri görmek mümkündür insanda. Ancak bir de madalyonun öteki yüzü var. Çünkü insanoğlu ne yazık ki kötülüklere de imza atıyor. Savaş, silah, gözyaşı, acılar. Bunlar da insanın olumsuz tarafları. Ben sayın Akdoğan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu şiirin Türkçe ve Yunanca olarak yazıldığını hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

Haberler


Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor