25-06-2016
Azınlık iş adamları derneğinin kurulması için ilk adım atıldı
Dünya Türk İş Konseyi Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı ve Yunanistan Temsilcisi iş adamı Levent Sadık Ahmet 24 Haziran Cuma günü azınlık iş adamlarına iftar yemeği verdi.
25 Haziran 2016 Cumartesi
Sadık Ahmet, balkanlardaki ikinci toplantının Gümülcine'de yapılacağını müjdesini vererek dernekleşmeye hız verilmesini istedi.
Gümülcine'deki Chris & Eve otelinde düzenlenen iftar yemeğine Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş ve İrfan Çetin, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Mustafa Karabulut ve İskeçe Şube Müdürü Onur Felent ile bir grup Batı Trakyalı iş adamı katıldı.
Levent Sadık Ahmet, iftar yemeğine katıldıklarından dolayı katılımcılara ve Dünya Türk İş Konseyi Genel Kurulu'nda kendisine oy veren iş adamlarına teşekkür etti.
Sadık Ahmet, "Öncelikle sizlere çok güzel bir haber vermek istiyorum. Sizleri temsilen Üsküp'e gittim. İstişare toplantısı sonrası en genç ülke temsilcisi olarak ikinci toplantının Gümülcine'de yapılmasını istedim. Genel Kurul karar verdi ve resmileşti. 22-23 Temmuz'da Balkanlar Komite toplantısı burada yapılacak. Hepinizin desteğini istiyorum. Misafirleri en güzel şekilde ağırlayalım, Yunanistan'a ve kendi etrafımıza faydamız olsun" diye konuştu.
"DAHA FAZLA SORUMLULUK ALMALIYIZ. BATI TRAKYALI ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE BİZE YAKIŞANI YAPALIM"
Batı Trakyalı işadamlarının örgütlenmesi gerektiğinin altını çizen Levent Sadık Ahmet sözlerine şöyle devam etti: "İş dünyası olarak kenetlenme zamanı. Bizim işimiz ticaret. Gelin birbirimize kalbimizi açalım. Şu anda aramızda otelci, madeni yağcı, lastikçi, basıncı hepsi var. Bizlerin iş adamı olarak sosyal sorumluluklarımız da var. Arkamızdan gençler geliyor, 'Bize ne bıraktınız' dediklerinde bunun cevabını vermeye hazır mısınız? Zaman zaman kendimize karşı özeleştiri de yapmamız gerekir. Bir dernek çatısı altında olmayışımızı, bizim burada çok büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Tüm Balkan ülkelerindeki iş adamları dernek çatısı altında biraraya geldiler. Biz, birbirimizi bulmakta güçlükler yaşıyoruz. Daha fazla sorumluluk almalıyız. Batı Trakyalı arkadaşlarımızla birlikte bize yakışanı yapalım. Balkanlar'da seçildik. Büyük gurur. Kurultay esnasında beni üzen Yunanistan'da hiç bir organizasyonun yapılmaması oldu. Dernekleşme konusunu hep söyledik, olmadı. Bunu artık mutlaka kurmalıyız. Diğer ülkelerden eksiğimiz olmasın."
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, bir arada olmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak bunun bir çok faydası olduğunu, insanların birbirlerini tanıdıkça ortak yönlerini anladıklarını ve yapılan diyaloglardan inanılmaz şeylerin öğrenildiğini dile getirdi.
"BÜTÜN AMAÇ BURADA HERKESE DAHA FAZLA İŞ VE AŞ TEMİN ETMEKTİR"
"Bir arada, iletişim ve eşgüdüm halinde olmak insanlara önyargıları önleme, yeni fikirleri, yeni iş sahalarını keşfetme imkanını da sağlamaktadır, bunları arttıralım" diyen Başkonsolos Akıncı, "Batı Trakya'da çok güzel törenler düzenleniyor. Hayatımın en güzel iki yılını burada yaşadım. Ama iş sadece törenden ibaret kalmasın. Sonuç alalım ve sonuca odaklı olsun. Burada bir başlangıç olsun. Bu yıl içerisinde burada güzel toplantılar oldu. Bütün amaç burada herkese daha fazla iş ve aş temin etmektir. Sizler zaten belirli bir kazanç seviyesini bulmuşsunuz. Ümit ediyorum ki daha da artar. Ufuk çizgisine kadar önünüz açık olsun. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki daha ileriye gitmenin yolu işbirliğinden geçiyor; örgütlenmeden geçiyor, profesyonel yaklaşım ve destek almaktan geçiyor. Batı Trakya'daki iş dünyasının bu anlamda eksiklikleri var" görüşlerine yer verdi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.