Anasayfa


27-06-2016
‘Balkanlarda İslam Miadı Dolmayan Umut’ başlıklı panel Ankara’da gerçekleşti
Türkiye’deki Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 23 Haziran Perşembe günü ‘Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut’ başlığı altında bir panel düzenledi.
27 Haziran 2016 Pazartesi



Balkan müftülerinin katıldığı panele Batı Trakya'yı temsilen Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Vaizi Hüseyin Bostancı katıldılar.

Etkinlikte TİKA işbirliği ile hazırlanan ve editörlüğünü Muhammed Savaş Kafkasyalı'nın yaptığı, beş ciltten oluşan, alanında en kapsamlı eser olarak değerlendirilen ‘Balkanlarda İslam ve Miadı Dolmayan Umut’ kitabının tanıtımı da gerçekleştirildi. Kitapta müftü İbrahim Şerif ve müftü yardımcısı Fehim Ahmet’in makalelerine de yer verildi.

Panele, Türkiye Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam katılarak, birer konuşma yaptılar. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptığı konuşmada İslam medeniyetini doğru anlamak için İslam’ın yayılış tarihini, İslam’ın farklı coğrafyalarda meydana getirdiği, inşa ettiği medeniyetleri doğru okumak ve doğru anlamak gerektiğine vurgu yaptı.

Ayrıca panelde Balkanlar’da “Geçmişten Günümüze Doğal ve Kurgusal Kimlikler” , “İslam ve Bir Arada Yaşama Tecrübesi” başlıkları altında oturumlar gerçekleşti.

Konuşmaların ardından davetliler, TİKA Balkanlar Buluşması İftar Programı’na katıldı.

Haberler


Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!

İnhanlı Belediyesinde içme suyu için 4 milyon euroluk proje

AEK Kadın Voleybol Takımı’nda Yunus Öçal dönemi sona erdi

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu