Anasayfa


27-06-2016
Yenimahalle gençleri iftar geleneğini devam ettirdi
Gümülcine’deki Yenimahalle gençleri 26 Haziran Cumartesi akşamı geleneksel iftar organizasyonu düzenlendi.
27 Haziran 2016 Pazartesi



Mahallenin gençleri tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen iftara yüzlerce soydaş katıldı. Yenimahalle’de Cami sokağında verilen iftara mahalle sakinlerinin yanı sıra komşu mahallelerden soydaşlar ve seçilmiş yöneticiler de katıldı.

İftara katılanlar arasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Nurettin Canay Kavuncu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Koca Mümin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Encümenler Birliği Başkanı ve Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Ahmet, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail, meclis üyeleri Rıdvan Molla İsa, Emre Ahmet, BTAYTD Asbaşkanı Mehmet Mehmet, Gümülcine Sismanoğlu Devlet Hastanesi Kulak Boğaz Burun Kliniği Müdürü ve Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Eminoğlu, DEB Partisi Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Hasan, Dini Etkinlikler ve Bayram Şenlikleri Kültür Derneği Başkanı Ali Haf ve Başkan Yardımcısı Hasan Kaşıkçı yer aldı.

Akşam ezanın okunması ile soydaşlar hep birlikte oruç açtı. İftar duasını Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Duanın ardından kısa bir konuşma yapan müftü, Yenimahalle gençlerini tebrik etti. Müftü Şerif konuşmasında, “Yenimahalle gençleri olarak bu akşam düzenlediğiniz bu güzel iftarın Batı Trakya’mızda köylerimize ve mahallelerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Gerçekten Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak en çok birlik beraberliğe muhtaç olduğumuz günlerde kardeşlik adına, dostluk adına güzellikleri meydana getiren Yenimahalle gençlerini cani gönülden tebrik ediyorum. Birliklerinin beraberliklerinin cenabı Allah’tan devam etmesini diliyorum. Bu güzel etkinliğin bundan sonraki yıllarda da devam etmesini gençlerden hem istirham ediyorum hem de rica ediyorum. Çünkü bu bizim birliğimizi beraberliğimizi tuttuğumuz oruçlar kıldığımız namazlar kadar değerli olan bir harekettir. Bundan dolayı Ramazan ayında bir defa dahi olsa bu güzelliği yapmak Allah’ın ve peygamberin hoşuna gittiği bir ibadet ve hareketlerdendir. Mahalle halkını ve gençleri tebrik ediyorum. Maddi ve manevi katkısı olanlardan ve iftara gelen herkesten Allah razı olsun” görüşlerine yer verdi.

Muavin Konsolos Canay Kavuncu da yaptığı selamlama konuşmasında, “ Sevgili kardeşlerim, öncelikle Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı ve şahsım adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Böyle mübarek günde bizleri de davet ettiğiniz için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Aranızda olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Allah dualarınızı ve oruçlarınızı kabul etsin. Daha nice Ramazaları Allah bizlere göstermeyi nasip etsin. Birlik ve beraberliğinizi daim etsin. Hepinizden Allah razı olsun. Özellikle Yenimahalle gençlerine böyle güzel bir iftarı organize ettikleri için onlarateşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Haberler


UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor

İran ve İsrail merkezli kurum ve kuruluşlarda güvenlik önlemleri artırıldı

YDP’nin Beleri adaylığına muhalefetten tepki

Yunanistan askeri heyetinden Edirne’deki tugay komutanlığına ziyaret

10 Yunanlıdan 7’si yaşam standartlarının kötüleşmesinden şikayet ediyor

Dendias bugün Meriç iline geldi