Anasayfa


09-05-2024
Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’
İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan sınır kapısı Kipi’de yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi için önlemler alınacağını duyurdu.
9 Mayıs 2024 Perşembe

İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran, Yunanistan’ın Türkiye’ye açılan sınır kapısı Kipi’de yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi için önlemler alınacağını duyurdu.

Milletvekili Baran’ın, tatillerde Kipi Sınır Kapısında yaşanan yoğunlukla ilgili Maliye Bakanı Kostis Hacıdakis’e yönelttiği soru önergesine cevap geldi.

Konuyla ilgili sunduğu soru önergesine gelen yanıtı paylaşan Baran, “Yıllardır Kipi (İpsala) Gümrük Kapısındaki personel yetersizliği konusunu gündeme getirmem ve yaptığım baskıların ardından, Parlamentoya sunduğum son soru önergeme yetkili bakanlığın cevabından anlaşılacağı üzere, özel tedbirler alınmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Baran, şu anda Kipi Sınır Kapısında görevli olan 60 memurun önümüzdeki günlerde 78’e çıkacağını duyurdu. Gelecek yıllarda yapılacak memur atamalarıyla da sınır kapısındaki boş kadroların doldurulmasının beklendiğini kaydetti.

Burhan Baran’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Yıllardır Kipi (İpsala) Gümrük Kapısındaki personel yetersizliği konusunu gündeme getirmem ve yaptığım baskıların ardından, Parlamentoya sunduğum son soru önergeme yetkili bakanlığın cevabından anlaşılacağı üzere, özel tedbirler alınmaktadır.

Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu (ΑΑΔΕ)’nin organizasyonu çerçevesinde, şu anda altmış (60) memurun görev yaptığı Gümrük Kapısında önümüzdeki günlerde memur sayısının yetmiş sekize (78) çıkartılması öngörülmektedir.

Önümüzdeki yıllarda ASEP (9/25.02.2022, ASEP) aracılığıyla gerçekleştirilecek memur alımları ile söz konusu Gümrük Kapısına yedi (7) memurun atanacağı, bu yılın sonuna kadar ise dokuz (9) memurun daha ekleneceği belirtilmiştir.

3GB/2023 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış ve ASEP (ASEP’in atama listelerinde de yayınlanmış), iki (2) memurun acil olarak atanması beklenmektedir.

Ayrıca DYPA’nın (OAED) bildirimleri aracılığıyla, programın yararlanıcıları için 2643/1998 uyarınca bir (1) memurun atanması beklenmektedir.

Böylece yukarıdaki eylemler ile Gümrük Kapısında tüm boş kadroların doldurması beklenmektedir.

Bu tedbirler Kipi (İpsala) Gümrük Kapısının işleyişinin iyileştirilmesi ve karşılaştığı zorlukların ele alınması yönünde önemli bir adım teşkil etmektedir. Personel takviyesi, Gümrük Kapısının daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak ve böylece turistlere ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulacaktır.”

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi