Anasayfa


09-05-2024
Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı
Eski Maliye Bakanı ve ekonomist Yanis Varufakis, kendisi için siyasi faaliyetlere katılım ve ülkeye giriş yasağı getiren Almanya’ya dava açtığını duyurdu.
9 Mayıs 2024 Perşembe

Eski Maliye Bakanı ve ekonomist Yanis Varufakis, kendisi için siyasi faaliyetlere katılım ve ülkeye giriş yasağı getiren Almanya’ya dava açtığını duyurdu.

Eski Bakan ve MeRA25 partisinin genel sekreteri Varufakis, X hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine siyaset ve ülkeye giriş yasağı getiren Almanya’yı dava ettiğini doğrulayarak şunları kaydetti:
"Öncelikle Alman vatandaşlarının kendilerini kimin, ne zaman ve hangi gerekçeyle suçladığını bilme hakkını savunmak için ve Alman devletinin skandal bir şekilde ’ulusal güvenlik’ gerekçesiyle benden esirgediği bilgiler için Alman devletini mahkemeye veriyorum."

Varufakis’in kurduğu Avrupa’daki Avrupa İçin Demokrasi Hareketinden (DiEM25) yapılan açıklamaya göre, dava "temel hakların ihlali ve hakaretten" açılacak.

Varufakis, davayı gerektiği takdirde Avrupa mahkemelerinde (Avrupa Adalet Divanı ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) temyize götürecek.

Varufakis, 13 Nisan’da, Almanya İçişleri Bakanlığının, Filistin’i destekleyen söylemleri nedeniyle kendisine siyasi faaliyetlere katılım ve ülkeye giriş yasağı getirdiğini duyurmuştu.

Eski bakan, yasağın sebebinin 12 Nisan’da başkent Berlin’de düzenlenen Filistin Kongresi için planladığı Filistin’e destek konuşması olduğunu söylemişti.

Bakanlık, Varufakis’in kararın gerekçesine dair bilgi talebini "yorumsuz" bırakmıştı.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor