Anasayfa


24-04-2015
HÖH’ten hükümete şartlı destek önerisi
HÖH Başkanı Lütfi Mestan, Paskalya tatilinin ardından Bulgaristan Parlamentosu’nun ilk oturumunda parti adına okuduğu deklarasyonda ulusal popülist ve faşist partilerin yönetimden çıkarılması karşılığında hükümete stratejik konularda destek vaat etti.
24 Nisan 2015 Cuma

HÖH Başkanı, ülkede ana dilde seçim propagandası yapma yasağına değindi. Mestan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Cumhurbaşkanı adayı Hilari Clinton'ın İspanyol asıllı seçmenlerine yönelik seçim kampanyasını Tweeter’da İspanyolca olarak yaptığını örnek verdi. Lütfi Mestan, son seçim kampanyası sırasında ana dili Türkçe’de propaganda yaptığı için kendisine ve başka HÖH temsilcilerine kesilen ceza makbuzlarını gösterdi.

Mestan, Filibe (Plovdiv) Valisi tarafından kesilen cezalardan birinin 681 leva olduğuna dikkat çekti. HÖH Başkanı, “Bilindiği üzere 681 yılında ilk Bulgar devleti kurulmuştur. Bu davranışla bizlere, ‘Bu bizim devletimiz, sizler yabancı unsurlarsınız ve bu ülkede yaşamak isterseniz içtenliğiniz ve kimliğinizden vazgeçeceksiniz’ deniliyor.” ifadelerini kullandı.

Mestan, ana dilde propagandanın 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin Ceza Kanunu’nda değişiklikler yapılmasına ilişkin kanun teklifi sunulduğunu hatırlatarak, “Kanunun üstünlüğü anlayışınız bu mu? Eğer bu değilse, neden Reformcu Blok veya GERB’li demokratlardan teklifle ilgili tek bir söz bile işitmedim?” diye bir soru yöneltti.

Ülkede sağ görüşlü partilerin ulusal popülist olarak tanımlandığı tehlikeli bir süreç yaşandığı uyarısında bulunan Mestan, iktidardaki GERB temsilcilerine dönerek, “Ortaklarınızın tutumu tam bir faşizm ve Neonazizm.” dedi.

Mestan, devlet yöneticilerinin Anayasa’da değişiklikler yapmak istediklerini hatırlattı. HÖH adına meclisteki çoğunluğu, toplumsal çıkardan çok parti çıkarı yararına hizmet etmekle eleştirdi. Mestan, HÖH’ün Bulgaristan’ın milli çıkarları ile ilgili stratejik kararları desteklemeye hazır olduğunu belirterek, “Bu, devletin iktidar profilinin belli olmasına bağlı bir şey. İktidarın ulusal popülizm ve faşizmden kurtulması lazım.” dedi.

Haberler


Zeybek, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi

BTTÖB genel kurulu 1 Haziran’da

Geleneksel Kiraz Festivali 31 Mayıs’da başlıyor

‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor