Anasayfa

13-05-2024
Başbakan Miçotakis'ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı'na 'Makedonya' tepkisi
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Kuzey Makedonya'nın yeni Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova'nın meclisteki yemin töreninde "Kuzey Makedonya" yerine sadece "Makedonya" ifadesini kullanmasını "hukuk dışına çıkma inisiyatifi" olarak nitelendirdi ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Kuzey Makedonya'nın yeni Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova'nın meclisteki yemin töreninde "Kuzey Makedonya" yerine sadece "Makedonya" ifadesini kullanmasını "hukuk dışına çıkma inisiyatifi" olarak nitelendirdi ve buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Miçotakis sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kuzey Makedonya'nın yeni Cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova'nın, resmi yemin metnine müdahalede bulunma yönündeki provokatif seçimi ve ülkesini başka bir isimle anması hukuk dışına çıkma inisiyatifidir ve buna izin verilemez." ifadesini kullandı.

Bu eylemin hem Prespa Anlaşması'nın hem de Kuzey Makedonya anayasasının ihlali anlamına geldiği değerlendirmesinde bulunan Miçotakis, aynı zamanda Kuzey Makedonya'nın Avrupa geleceğini de tehdit ettiğini belirtti.

Miçotakis, partisi Yeni Demokrasinin 2019'da muhalefetteyken mecliste Prespa Anlaşması'na karşı oy kullandığını hatırlatarak, "Ancak hükümet olarak Yunanistan'ın uluslararası bir anlaşmaya attığı imzaya saygı duyduk. Maalesef bu son gelişme, bizim ihtiyatlı tavrımızı haklı çıkarıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Benzer bir durumu Yunanistan'ın kabul etmeyeceğini vurgulayan Miçotakis, "İkili ilişkilerdeki her tür ilerleme ve Üsküp'ün Avrupa'ya yönelik her adımı, anlaşmalara samimi şekilde uyulmasına bağlıdır." ifadesini kullandı.



Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret