Anasayfa


27-06-2016
Güney Meriç’te toplu iftar...
Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ile Güney Meriç’teki köy mütevelli heyetlerinin ortaklaşa düzenledikleri ilk toplu iftar 25 Haziran Cumartesi günü Hasanlar köyünde gerçekleşti.
27 Haziran 2016 Pazartesi



İftara Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Türkiye’den Diyanet İleri Başkanlığı’nın gönderdiği Kırıkkale Müftü Yardımcısı Vaiz Mustafa Turan, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet, Aşağıköy Derneği Başkanı Ferdi Bozali, Büyük Müsellim Derneği Başkanı Cevat Abdurrahman, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macur, Kuzey Evros bölgesi temsilcilerinin yanı sıra civar köylerden soydaşlar katıldı.

Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu iftar sonrasında yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu, aralarında çok önemli misafirlerin bulunduğunu ve iftara katıldıkları için herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Mustafaoğlu, “Burası Güney Meriç’in en uç bölgesinde kalan Hasanlar köyü. Bizim için çok önemli bir köyümüz. Aynı zamanda Türkiye’den gelirken sizleri ilk karşılayan köyümüz. O yüzden bizim için önemi çok büyük. Bu vesileyle bu alanı bizlere tahsis eden Hasanlar köyü sakinlerine teşekkür ediyorum ve kendilerini bu konuda tebrik ediyorum” dedi.

DEB Partisi Başkan Yardımcısı ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, davet için yetkililere teşekkür ederek sözlerine şöyle dedi: “Bu tür etkinlikler Batı Trakya Müslüman-Türk Azınlığı temsilcilerinin ve soydaşlarımızın bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Biz, uzun zamandır gerek dernek yönetimleri ve gerekse de DEB partisi yöneticileri olarak böyle bir tabloyu her zaman desteklemeyi kendimize bir görev biliyoruz. Çünkü birlik ve beraberlik her zaman ihtiyaç duyduğumuz unsurlardır. Birlik ve beraberlik olduğu sürece yaşadığımız tüm sıkıntıları çok daha kolay bir şekilde aşabiliriz toplum olarak. Gerek ülkemiz Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik krizden dolayı ve gerekse de azınlık olarak yaşadığımız sıkıntılar hepimizin malumu.”

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ise “Bölge köyleri ve etraf köyler güç birliği göstererek bu etkinliği düzenlediler. Emeği geçen başta sizleri tebrik ediyorum. Bu tür etkinlikler sizlerin katılımıyla olmaktadır. Güney Meriç Derneği aktif bir dernek. Buradaki boşluğu doldurmak için büyük bir emek sarf etmekte ve sizler de buna destek veriyorsunuz. Burada Azınlığımızın en büyük silahı birlik ve beraberliğidir. Buna çok ihtiyacımız var. Ülke zor bir süreçten geçmekte ve bize de yansımaktadır. Azınlık hakları konusunda sıkıntılarımız var; ama tek silahımız birlik ve beraberlik içinde mücadele etmemizdir. Azınlığın kaderi bu. Doğumdan ölüme kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Pes etmek yok. İnşallah Mevlâm bizleri utandırmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı konuşmasında, “Bugün dört ayrı etkinlik vardı. Hasanlar köyüne sözümüz olduğu için burayı tercih ettik. Sizlerle birarada olmak benim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Hepiniz, hepimiz iftarımızı evde de açabilirdik, ama biraraya geldik. Birbirimize olan kardeşlik bağımız vesilesiyle bir araya geldik. Bizim inancımızda bazı ibadetler ancak ortak yapılırsa yerini bulur. Bazıları da tercihen ortak olması tavsiye edilir. Çünkü topluluk halinde yaşayan insanlarız. Birbirine ihtiyacı olan insanlarız. Birbirine muhabbet ve sevgi duyması gereken insanlarız. Böyle faaliyetlerin böyle bir amacı var. Bizi biraraya getiriyor. Küskünler ve dargınlar varsa aralarındaki sorunların çözülmesine yardımcı olmaktadır. Birbirimize olan bağımızı kuvvetlendiriyor. Bayramlarımız, kandillerimiz , Hıdırellez gibi eğlenceye dönük adetlerimiz hepsi buna dönük. Bunu koruyabildiğimiz sürece ayakta kalırız. Sizlere ve bizlere düşen bu iradeyi korumaktır. Bu sadece Bekir beyin vazifesi değil. Gençleri burada görmekten mutluluk duydum. Onların bu bayrağı devralması lazım” ifadelerine yer verdi.

Haberler


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor