Anasayfa


27-06-2016
BTTDD Soma Şubesi’nden muhteşem iftar
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Soma Şubesi 24 Haziran Cuma akşamı iftar yemeği verdi.
27 Haziran 2016 Pazartesi



Yaklaşık 2500 kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar yemeği dernek merkezinin içinde bulunduğu Fuat Balkan Parkı ve etrafındaki sokaklarda gerçekleştirildi.

İftara BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Erdinçoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen iftar yemeğinde dernek üyelerinin el birliği ile hazırladıkları yemekler misafirlere ikram edildi.

İftar yemeğinde söz alan Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, iftar yemeğine katılan davetlilere teşekkür etti.

Daha sonra BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Soma'da bu akşam oluşan bu muhteşem tablodan sonra bizim İstanbul'da kalma ve buraya gelmeme gibi bir şansımız yoktu. Ben 13 şubesi, 4 temsilciliği, 2 vakfı ve 2 spor kulübü ile çok büyük bir camianın genel başkanı olarak her daim üyelerimin yanında olmaya gayret ediyorum. Fakat burada Soma'ya ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Soma şubemiz her zaman yarattığı farkındalıkla, üyeler arası birlik ve beraberliği ile göz bebeği bir şubemiz pozisyonundadır. Ben öncelikle bu çalışmalarınızdan dolayı siz sevgili üye ve yönetimimi ayakta alkışlıyorum” görüşlerine yer verdi.

“İzmir şube başkanıyken de siz Soma’lıların her etkinliğine gelmeye çalıştım ve her geldiğimde Soma’daki birlik, beraberliği gördüm” diyen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, “Bugünde bu birlik beraberliğin devam ediyor olmasından büyük mutluluk duydum. Biz Batı Trakya Türkleri Yunanistan’da birçok acı yaşadık, birçok haksızlığa uğradık ama yılmadık mücadele ettik, mücadele etmeye de devam ediyoruz, onun için anavatan Türkiye’de de mücadelemizin sonucunu almaya başladık. Bütün illerimizde de, Soma’da da iş gücümüzü ortaya koyacağız, siyasette de her yerde hakkımızı sonuna kadar savunacağız, bunu da başarabilecek güçteyiz, çünkü biz çalışkanız, biz mücadeleciyiz, biz haksızlıklara asla boyuz eğmeyiz, ve eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve Soma Şube Başkanı Mehmet Akın ile birlikte Soma Kadın Kolları üyeleri ile bir araya gelerek yakından sohbet etme imkanı buldular.

Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı