Anasayfa

27-06-2016
BTTDD Soma Şubesi'nden muhteşem iftar
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Soma Şubesi 24 Haziran Cuma akşamı iftar yemeği verdi.
27 Haziran 2016 Pazartesi



Yaklaşık 2500 kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar yemeği dernek merkezinin içinde bulunduğu Fuat Balkan Parkı ve etrafındaki sokaklarda gerçekleştirildi.

İftara BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Erdinçoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen iftar yemeğinde dernek üyelerinin el birliği ile hazırladıkları yemekler misafirlere ikram edildi.

İftar yemeğinde söz alan Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, iftar yemeğine katılan davetlilere teşekkür etti.

Daha sonra BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Soma’da bu akşam oluşan bu muhteşem tablodan sonra bizim İstanbul’da kalma ve buraya gelmeme gibi bir şansımız yoktu. Ben 13 şubesi, 4 temsilciliği, 2 vakfı ve 2 spor kulübü ile çok büyük bir camianın genel başkanı olarak her daim üyelerimin yanında olmaya gayret ediyorum. Fakat burada Soma’ya ayrı bir parantez açmam gerekiyor. Soma şubemiz her zaman yarattığı farkındalıkla, üyeler arası birlik ve beraberliği ile göz bebeği bir şubemiz pozisyonundadır. Ben öncelikle bu çalışmalarınızdan dolayı siz sevgili üye ve yönetimimi ayakta alkışlıyorum" görüşlerine yer verdi.

"İzmir şube başkanıyken de siz Soma'lıların her etkinliğine gelmeye çalıştım ve her geldiğimde Soma'daki birlik, beraberliği gördüm" diyen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, "Bugünde bu birlik beraberliğin devam ediyor olmasından büyük mutluluk duydum. Biz Batı Trakya Türkleri Yunanistan'da birçok acı yaşadık, birçok haksızlığa uğradık ama yılmadık mücadele ettik, mücadele etmeye de devam ediyoruz, onun için anavatan Türkiye'de de mücadelemizin sonucunu almaya başladık. Bütün illerimizde de, Soma'da da iş gücümüzü ortaya koyacağız, siyasette de her yerde hakkımızı sonuna kadar savunacağız, bunu da başarabilecek güçteyiz, çünkü biz çalışkanız, biz mücadeleciyiz, biz haksızlıklara asla boyuz eğmeyiz, ve eğmeyeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve Soma Şube Başkanı Mehmet Akın ile birlikte Soma Kadın Kolları üyeleri ile bir araya gelerek yakından sohbet etme imkanı buldular.

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı