Anasayfa

15-05-2024
Balkanlar'da en beğenilen lider Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan
'Batı Balkanlar Bölge Anketi'nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en beğenilen lider oldu.
15 Mayıs 2024 Çarşamba

"Batı Balkanlar Bölge Anketi"nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en beğenilen lider oldu.

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsünce Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova'da düzenlenen "Batı Balkanlar Bölge Anketi"nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en beğenilen lider oldu.

Bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü tarafından, altı Batı Balkan ülkesinde yapılan bir anket, bu ülkelerdeki halkların ülke liderlerine ilişkin düşüncelerine ışık tuttu.

Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova'da yapılan "Batı Balkanlar Bölge Anketi"nde katılımcılara "dünya ve bölge liderlerinden hangisi hakkında olumlu görüşleriniz var?" sorusu yöneltildi.

Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Kuzey Makedonya'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan en beğenilen lider seçildi.

Arnavutluk'ta ankete katılanların yüzde 71'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında olumlu görüşlere sahip olduklarını belirtti.

Bosna Hersek'te de yüzde 61 ile Erdoğan en beğenilen lider oldu.

Karadağ'da ankete katılanların yüzde 56'sı, Kuzey Makedonya'da ise yüzde 66'sı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en beğendikleri lider olduğunu kaydetti.

Kosova'da ise ABD Başkanı Biden yüzde 85 ile en beğenilen liderler sıralamasında ilk sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 82 ile ikinci oldu.

Sırbistan'da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi'nin ardından en beğenilen 3'üncü lider oldu.

Ankete 7 binin üzerinde kişi katıldı.

Kaynak: TRTHABER

Haberler


Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi