Anasayfa

22-05-2024
Filistin'e destek eylemine katılan 9 kişi için sınır dışı talebi
Savcılık, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Filistin'e destek eylemine katılan dokuz Avrupa Birliği (AB) vatandaşının "kamu güvenliği açısından tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle sınır dışı edilmesini istedi.
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Savcılık, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Filistin'e destek eylemine katılan dokuz Avrupa Birliği (AB) vatandaşının "kamu güvenliği açısından tehdit oluşturdukları" gerekçesiyle sınır dışı edilmesini istedi.

Avukat Yota Masuridu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 13 Mayıs gecesi başlatılan Filistin'e destek amaçlı yerleşme eyleminin ardından üniversite binasında gözaltına alınan müvekkillerinin durumu hakkında bilgi verdi.

Masuridu, "Müvekkillerimin gözaltına alındıktan sonra, kamu güvenliği için tehlike teşkil ettikleri iddiasıyla tutuklanmaları ve sınır dışı edilmeleri istendi. Şimdi Amigdaleza Göçmen Merkezinde tutuluyorlar." ifadesini kullandı.

Haklarında kamu malına zarar vermek ve işaret fişeği kullanmak gibi suçlamalar bulunan İngiliz, Fransız, İtalyan, İspanyol ve Alman müvekkillerinin 28 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacağını belirten Masuridu, savunma avukatlarının duruşmada hem tutukluluk hem de savcının sınır dışı talebine itiraz edeceğini bildirdi.

Masuridu, müvekkillerinin Filistin'e destek için yaptığı eylemin tamamen sembolik olduğunu vurguladı.

Üniversitenin eylemle ilgili herhangi bir şikayette de bulunmadığını kaydeden Masuridu, "Eylem, şu an tüm dünyayı üzen bir konu için yapılan yasal siyasi bir protesto çerçevesindeydi. Tüm ülkelerin vatandaşlarının şu an Gazze'de kan dökülmesini durdurmak için hükümetlere baskı yapma hakkı vardır. Bu, tamamen yasal ve etik bir haktır." dedi.

Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde, ülkedeki öğrenci birliklerinin çağrısıyla 13 Mayıs'ta yapılan eylemde Filistin'e destek mesajı verilmişti. Gece boyu süren eylemde öğrenciler, üniversitede yerleşme eylemi yapmıştı. Polis, 14 Mayıs'ta savcı eşliğinde okula girerek yerleşme eylemi yapan 28 kişiyi gözaltına almıştı.

FOTO: AA (Arşiv)

Haberler


Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı

Atina’dan Ankara’ya “azınlık” yanıtı

Özgür Ferhat’tan EFKA ve yangın tazminatları için girişim

WOLAS’tan BM’ye Batı Trakya başvurusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Egnatia Otoyolu’nda geçici trafik düzenlemesi

Arsa sahiplerine temizlik çağrısı

ABTTF’den müftü atamalarına tepki

YTB Başkanı Turus’tan müftü atamalarına tepki

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinden Bursa gezisi

Müftülük tartışması, gerçekler ve kasıtlı çarpıtmalar

Müftülük meselesi: Bir kurumdan fazlası