Anasayfa

22-05-2024
Yağışlar yarı yarıya azaldı
Ülke genelinde son aylardaki yağışların geçtiğimiz 10 yıla oranla birçok bölgede yarı yarıya azaldığı kaydedildi.
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Ülke genelinde son aylardaki yağışların geçtiğimiz 10 yıla oranla birçok bölgede yarı yarıya azaldığı kaydedildi.

Atina Ulusal Gözlemevi ile meteo.gr sitesi ekibi ülke genelindeki meteoroloji istasyonlarından alınan verileri inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda, 2023 yılının ekim ayı ile 2024 yılının nisan ayı arasında (normalde en çok yağışın olduğu dönem) ülke genelinde 2012 ila 2022 yılları arasındaki ortalamanın altında yağışlar kaydedildiği belirlendi. Bazı bölgelerde yağış yüzde 50 oranında azalırken bu durumun yaz aylarında yüksek sıcaklık ve kuraklık ile birlikte orman yangınlarının yaşanmasına sebep olabileceği belirtildi.

Meteo.gr'ın bilimsel ekibinden Kostas Laguvardos, Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, bu yıl içindeki yağışlarda 2012 - 2022 yıllarına oranla önemli bir düşüş olduğunu belirtti. Son iki yılda özellikle Ege adaları ve Girit'teki yağışlarda önemli bir düşüş olduğunu kaydeden Laguvardos, bu bölgelerde yaz aylarındaki turist artışı sebebiyle suya olan talebin de çok olduğuna dikkat çekti.

Laguvardos, tarımın yoğun olduğu bölgelerde de yağışların azalması sebebiyle ciddi sorunlar yaşanabileceğini vurguldı.

Ülkedeki ormanlık alanlarda da yağışın azaldığını söyleyen Laguvardos, yaz aylarında yüksek sıcaklık ve kuraklık sebebiyle yaşanabilecek orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor