Anasayfa

23-05-2024
AADE'deki yapılandırılmış taksitler için faiz oranları bir yıl süreyle 'donduruluyor'
Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.

Kalkınma Bakanlığının "Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi, Piyasanın Gelişim ve Sorunsuz İşleyişi için Düzenlemeler, Olağanüstü Durumlardan Etkilenen İştemlerin Güçlendirilmesi" başlıklı tasarısına eklenen değişikilikler, önceki düzenlemenin 31 Mart tarihinde sona ermesinden sonra artan faiz oranlarının vergi mükellefleri üzerinde yük oluşturmasını engellemeyi amaçlıyor.

Buna göre, Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumuna (AADE) olan yapılandırılmış borçların taksit faiz oranı 31.3.2024 tarihine kadar belirlenmiş olan seviyede kalacak ve 31.3.2025 tarihine kadar değişmeyecek.

Bu tedbirin, hem geçen ay yürürlüğe giren yapılandırmalar hem de yürürlükte olan yapılandırmalar için 01.04.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA