Anasayfa

23-05-2024
AADE'deki yapılandırılmış taksitler için faiz oranları bir yıl süreyle 'donduruluyor'
Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.

Kalkınma Bakanlığının "Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi, Piyasanın Gelişim ve Sorunsuz İşleyişi için Düzenlemeler, Olağanüstü Durumlardan Etkilenen İştemlerin Güçlendirilmesi" başlıklı tasarısına eklenen değişikilikler, önceki düzenlemenin 31 Mart tarihinde sona ermesinden sonra artan faiz oranlarının vergi mükellefleri üzerinde yük oluşturmasını engellemeyi amaçlıyor.

Buna göre, Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumuna (AADE) olan yapılandırılmış borçların taksit faiz oranı 31.3.2024 tarihine kadar belirlenmiş olan seviyede kalacak ve 31.3.2025 tarihine kadar değişmeyecek.

Bu tedbirin, hem geçen ay yürürlüğe giren yapılandırmalar hem de yürürlükte olan yapılandırmalar için 01.04.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberler


Zeybek İskeçe Ovası Sulama Projesinin fondan çıkarılmasına tepki gösterdi

Yunanistan’da nüfus hızla azalıyor

TİKA Başkanı Abdullah Eren’den BTTDD Bursa Şubesine ziyaret

Yunanistan’da vatandaşların %72’si ülkede hukukun üstünlüğünün olduğuna inanmıyor

Yassıköy Belediyesinden Anneler Günü’ne özel etkinlik

2026’da çiftçilere 2,2 milyar euroluk destek ödemesi yapılacak

Survivor’da kaza: Yayın ertelendi

Gümülcine’de ücretsiz cilt kanseri taraması

Anneler Günü İskeçe Türk Birliğinde coşkuyla kutlandı

İTB ve GTGB halk oyunları ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdırellez Şenlikleri’nde sahne aldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Anneler Günü ziyaretleri

Mustafçova’daki hatim etkinliğinde trafik cezası tepkisi