Anasayfa

23-05-2024
AADE'deki yapılandırılmış taksitler için faiz oranları bir yıl süreyle 'donduruluyor'
Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.

Kalkınma Bakanlığının "Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi, Piyasanın Gelişim ve Sorunsuz İşleyişi için Düzenlemeler, Olağanüstü Durumlardan Etkilenen İştemlerin Güçlendirilmesi" başlıklı tasarısına eklenen değişikilikler, önceki düzenlemenin 31 Mart tarihinde sona ermesinden sonra artan faiz oranlarının vergi mükellefleri üzerinde yük oluşturmasını engellemeyi amaçlıyor.

Buna göre, Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumuna (AADE) olan yapılandırılmış borçların taksit faiz oranı 31.3.2024 tarihine kadar belirlenmiş olan seviyede kalacak ve 31.3.2025 tarihine kadar değişmeyecek.

Bu tedbirin, hem geçen ay yürürlüğe giren yapılandırmalar hem de yürürlükte olan yapılandırmalar için 01.04.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberler


Sinan Ahmet: “Talepler iletildi, somut cevap bekliyoruz”

Nikos Botroços: “Ülke genelinde çiftçiler ortak hareket etmeli”

Kostas Arvanitis Avgi’ye konuştu: “Hukukun üstünlüğü demokrasinin temel şartıdır”

Egnatia Otoyolu Gümülcine’de dört günlüğüne açılıyor

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Mektup ve paketlerin dağıtımında aksama yaşanıyor

Kamu Çalışanları Konfederasyonu, çiftçilerin eylemlerine destek verdi

İskeçe Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerden 2075 yılına mektup

Şentop’tan Gümülcine temasları

Mustafa Şentop: “Türkiye’nin kalbi daima Batı Trakya Türk varlığıyla beraber atmaktadır”

Çiftçi eylemleri ülkeyi kilitledi

Çiftçi ayakta, orta sınıf zorda!