Anasayfa

23-05-2024
AADE'deki yapılandırılmış taksitler için faiz oranları bir yıl süreyle 'donduruluyor'
Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.

Kalkınma Bakanlığının "Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi, Piyasanın Gelişim ve Sorunsuz İşleyişi için Düzenlemeler, Olağanüstü Durumlardan Etkilenen İştemlerin Güçlendirilmesi" başlıklı tasarısına eklenen değişikilikler, önceki düzenlemenin 31 Mart tarihinde sona ermesinden sonra artan faiz oranlarının vergi mükellefleri üzerinde yük oluşturmasını engellemeyi amaçlıyor.

Buna göre, Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumuna (AADE) olan yapılandırılmış borçların taksit faiz oranı 31.3.2024 tarihine kadar belirlenmiş olan seviyede kalacak ve 31.3.2025 tarihine kadar değişmeyecek.

Bu tedbirin, hem geçen ay yürürlüğe giren yapılandırmalar hem de yürürlükte olan yapılandırmalar için 01.04.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberler


GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı

Çipras siyasete yeni partiyle dönüyor

Başkonsoloslukta bayram coşkusu