Anasayfa

23-05-2024
AADE'deki yapılandırılmış taksitler için faiz oranları bir yıl süreyle 'donduruluyor'
Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Gerçek ve tüzel kişilerin vergi dairesine olan vadesi geçmiş yapılandırılmış borçlarının faiz oranlarının bir yıl süreyle dondurulması için adım atıldı.

Kalkınma Bakanlığının "Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi, Piyasanın Gelişim ve Sorunsuz İşleyişi için Düzenlemeler, Olağanüstü Durumlardan Etkilenen İştemlerin Güçlendirilmesi" başlıklı tasarısına eklenen değişikilikler, önceki düzenlemenin 31 Mart tarihinde sona ermesinden sonra artan faiz oranlarının vergi mükellefleri üzerinde yük oluşturmasını engellemeyi amaçlıyor.

Buna göre, Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumuna (AADE) olan yapılandırılmış borçların taksit faiz oranı 31.3.2024 tarihine kadar belirlenmiş olan seviyede kalacak ve 31.3.2025 tarihine kadar değişmeyecek.

Bu tedbirin, hem geçen ay yürürlüğe giren yapılandırmalar hem de yürürlükte olan yapılandırmalar için 01.04.2024 tarihinden itibaren geriye dönük olarak uygulanacağı belirtildi.

Haberler


665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Erkan Taş oldu

Yunanistan’da son 2 günde 96 yerde yangın çıktı

Geleneksel Kozlardere mahyası bu yıl da devam etti

Kostas Antoniadis eyalet meclis üyeliğinden istifa etti

Özgür Ferhat, Rodop ambulans birimindeki eksiklikleri meclis gündemine taşıdı

TR-YÖS/2 başvuruları başlıyor

Yassıköy’e Akşam Meslek Lisesi açılıyor

Yunanistan’da uçuş gecikmeleri yüzde 63 arttı

Çay Gecesi ve Börek Yarışması yoğun katılımla gerçekleşti

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’dan Batı Trakya ziyareti

Rodos ve Korfu’da yangın

Στη Δίκη του Τεμένους Τσινάρ δεν δικάστηκαν τέσσερα πρόσωπα, αλλά η βούληση ενός λαού