Anasayfa

23-05-2024
Gümülcine - Bulgaristan yolundaki arazi sahiplerinin tazminatlarını sordu
Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Gümülcine - Bulgaristan yolunun yıllar önce tamamlanıp hizmete girmesine rağmen arazilerini devreden vatandaşların hala devletten tazminatlarını alamadığını belirtti.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Gümülcine - Bulgaristan yolunun yıllar önce tamamlanıp hizmete girmesine rağmen arazilerini devreden vatandaşların hala devletten tazminatlarını alamadığını belirtti.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığının konu ile ilgili olarak bir çalışma yapmamasını eleştiren Özgür Ferhat, hükümetin en kısa zamanda bu haksızlığa bir son vermesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Ferhat konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"10 yıl önce Gümülcine ve geniş çevresinde gerçekleştirilen 103 hak sahibinin kamuya yol yapımı dahilinde zorunlu arazi devir işlemleri gerçekleşmiştir. Fakat, Gümülcine-Bulgaristan yolunun yıllardır tamamlanıp çalışmasına rağmen, hak sahibi vatandaşlar arazilerinin kamulaştırma karşılığını devletten alamamışlardır.

Altyapı Ulaştırma ve Taşımacılık Bakanlığının bu konuda hassasiyet göstermemesi ve gerekli tazminatın Ekonomi Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenmemesi toplum içerisinde büyük bir tepki ile karşılanmaktadır.

Mevcut yönetimin derhal bu haksızlığa bir son vermesini ve Bakanlık kararıyla zorunlu kamulaştırmayı gerçekleştirdikleri gibi yine bir basit Bakanlık kararıyla vatandaşlardan alınan arazilerin tazminatlarının ödenmesini talep ediyoruz.

Hak sahiplerinin kazanmış oldukları mahkeme kararına dayanarak ve adaletli devlet yapısını öne sürerek bir an önce Sayın Bakanı göreve davet ediyorum."

Haberler


Topsidis, Barcelona’da temaslarda bulundu

Yunan Ombudsmanı: “Bağımsız kurumlar siyasi baskı altında zayıflatılıyor”

Türkiye’den Yunan Deniz Mekansal Planlama Haritası’na tepki

Grip vakaları yükselişte: Bilim insanlarından yeni alt varyant uyarısı

Başkonsolos Ünal’dan Baraklı köyü ziyareti

Batı Trakyalı sanatçının eserleri Londra’da sergilendi

Rusya ile Yunanistan arasında gerilim

Köy mezarlığının izinsiz temizlendiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı!

Levent Sadık Ahmet’in şirketi ile Nişantaşı Üniversitesi arasında işbirliği

Çin, ABD’nin Pire Limanı açıklamalarını Yunanistan’ın iç işlerine karışmak olarak yorumladı

Yerapetritis: “Filistin’de barış için hemen harekete geçilmeli”

Yunanistan ve Ukrayna insansız deniz aracı üretmek için anlaştı