Anasayfa

23-05-2024
Gümülcine - Bulgaristan yolundaki arazi sahiplerinin tazminatlarını sordu
Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Gümülcine - Bulgaristan yolunun yıllar önce tamamlanıp hizmete girmesine rağmen arazilerini devreden vatandaşların hala devletten tazminatlarını alamadığını belirtti.
23 Mayıs 2024 Perşembe

Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Gümülcine - Bulgaristan yolunun yıllar önce tamamlanıp hizmete girmesine rağmen arazilerini devreden vatandaşların hala devletten tazminatlarını alamadığını belirtti.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığının konu ile ilgili olarak bir çalışma yapmamasını eleştiren Özgür Ferhat, hükümetin en kısa zamanda bu haksızlığa bir son vermesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Ferhat konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"10 yıl önce Gümülcine ve geniş çevresinde gerçekleştirilen 103 hak sahibinin kamuya yol yapımı dahilinde zorunlu arazi devir işlemleri gerçekleşmiştir. Fakat, Gümülcine-Bulgaristan yolunun yıllardır tamamlanıp çalışmasına rağmen, hak sahibi vatandaşlar arazilerinin kamulaştırma karşılığını devletten alamamışlardır.

Altyapı Ulaştırma ve Taşımacılık Bakanlığının bu konuda hassasiyet göstermemesi ve gerekli tazminatın Ekonomi Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenmemesi toplum içerisinde büyük bir tepki ile karşılanmaktadır.

Mevcut yönetimin derhal bu haksızlığa bir son vermesini ve Bakanlık kararıyla zorunlu kamulaştırmayı gerçekleştirdikleri gibi yine bir basit Bakanlık kararıyla vatandaşlardan alınan arazilerin tazminatlarının ödenmesini talep ediyoruz.

Hak sahiplerinin kazanmış oldukları mahkeme kararına dayanarak ve adaletli devlet yapısını öne sürerek bir an önce Sayın Bakanı göreve davet ediyorum."

Haberler


Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin

Poşpoş Çayı geçidinde çalışmalar hızlandı

İTB Gençlik Buluşmaları yeni döneme başladı

Yunanistan, tayinli müftü uygulamasına devam ediyor!

Binlerce öğrenci ve öğretmen eğitim ve ücretler için sokağa çıktı

Atina’da patlayıcı düzenek infilak etti: 2’si polis 4 yaralı

Muhalefetten hükümete Türkiye-Libya suçlaması

Basketbol Federasyonu Başkanı gözaltına alındı

Zeybek’ten salgından etkilenen hayvancılık işletmeleri için destek çağrısı

Tapacaz, futbol temsilcileriyle bir araya geldi

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 21 Ekim’de meydanlara çıkıyor