Anasayfa

25-05-2024
Müftülerimiz Batı Trakya Türklerinin dini durumunu panelde anlattı
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, 23 Mayıs Perşembe günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen "Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları" paneline konuşmacı olarak katıldılar.
25 Mayıs 2024 Cumartesi



Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, 23 Mayıs Perşembe günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen "Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları" paneline konuşmacı olarak katıldılar.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında gerçekleşen panelin açılışında konuşan TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Osmanlının Balkanlar'dan çekilmesi sonrası bölgede kalan Türklerin dini durumları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin de, "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Balkanlar'a ve Batı Trakya'ya ayrı bir önem vermektedir. Üniversitemizde yaklaşık 2.300 uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 1000'i Balkan ülkelerinden ve Batı Trakya'dan üniversitemize gelmektedir. Bir Balkan üniversitesi, Bir Rumeli üniversitesi aynı zamanda da Balkan Üniversiteler Birliğine üye bir üniversite olarak bu kontenjan her geçen gün artmaktadır." diye konuştu.

Şahin, panelin amacının Bulgaristan ve Batı Trakya Türklerinin dini durumları ile ilgili sorunları tüm yönleriyle ele almak ve çözüm önerileri sunmak olduğunu ifade etti.

Moderatörlüğünü, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit Eren'in yaptığı panelde Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa dinleyicilerle Bulgaristan ve Batı Trakya Türklerinin dini durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştılar.

Panel toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Panele, DEB Partisi Onursal Başkanı ve merhum Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet de katıldı.

Haberler


PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi