Anasayfa

25-05-2024
Müftülerimiz Batı Trakya Türklerinin dini durumunu panelde anlattı
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, 23 Mayıs Perşembe günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen "Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları" paneline konuşmacı olarak katıldılar.
25 Mayıs 2024 Cumartesi



Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, 23 Mayıs Perşembe günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşen "Bulgaristan ve Yunanistan Batı Trakya Türklerinin Dini Durumları" paneline konuşmacı olarak katıldılar.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında gerçekleşen panelin açılışında konuşan TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Osmanlının Balkanlar'dan çekilmesi sonrası bölgede kalan Türklerin dini durumları ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin de, "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Balkanlar'a ve Batı Trakya'ya ayrı bir önem vermektedir. Üniversitemizde yaklaşık 2.300 uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 1000'i Balkan ülkelerinden ve Batı Trakya'dan üniversitemize gelmektedir. Bir Balkan üniversitesi, Bir Rumeli üniversitesi aynı zamanda da Balkan Üniversiteler Birliğine üye bir üniversite olarak bu kontenjan her geçen gün artmaktadır." diye konuştu.

Şahin, panelin amacının Bulgaristan ve Batı Trakya Türklerinin dini durumları ile ilgili sorunları tüm yönleriyle ele almak ve çözüm önerileri sunmak olduğunu ifade etti.

Moderatörlüğünü, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halit Eren'in yaptığı panelde Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Vedat Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa dinleyicilerle Bulgaristan ve Batı Trakya Türklerinin dini durumlarına ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştılar.

Panel toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Panele, DEB Partisi Onursal Başkanı ve merhum Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet de katıldı.

Haberler


Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri

Ramazan’da Kur’an’la yenilenmek

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi son sınıf öğrencilerinden iftar programı

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ‘Batı Trakya’daki toplu iftarlar bazı çevreleri rahatsız ediyor’

Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu

DMT Eyaleti Avrupa’nın su ve iklim ittifakına katıldı

Orta Doğu’dan Yunan vatandaşlarının ilk tahliye operasyonları tamamlandı

Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı