Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliği
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında bir etkinlik düzenledi. Yassıköy'deki Arnemusi lokantasında gerçekleştirilen etkinlikte Türk mutfağının Ege bölgesine özgü yemeklerin tanıtımı yapıldı.
27 Mayıs 2024 Pazartesi
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından Yassıköy'de bulunan bir restoranda, Ege bölgesine has yiyecekler davetlilerin beğenisine sunuldu.
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, yaptığı konuşmada "Yemeğin tarihine baktığımızda insanlığın tarihine bakıyoruz. Bugünkü konseptimiz Ege mutfağı. Burada kendi kültürümüz ile diğer kültürlerin de etkileşimini göreceğiz" dedi.
Etkinliğe, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ın yanı sıra eşi İlayda Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türk azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile konsolosluk personeli katıldı.
FOTO: AA
Haberler
KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor
Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde
Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları
Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?
DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti
Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama
Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de
BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret