Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliği
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında bir etkinlik düzenledi. Yassıköy'deki Arnemusi lokantasında gerçekleştirilen etkinlikte Türk mutfağının Ege bölgesine özgü yemeklerin tanıtımı yapıldı.
27 Mayıs 2024 Pazartesi
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından Yassıköy'de bulunan bir restoranda, Ege bölgesine has yiyecekler davetlilerin beğenisine sunuldu.
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, yaptığı konuşmada "Yemeğin tarihine baktığımızda insanlığın tarihine bakıyoruz. Bugünkü konseptimiz Ege mutfağı. Burada kendi kültürümüz ile diğer kültürlerin de etkileşimini göreceğiz" dedi.
Etkinliğe, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ın yanı sıra eşi İlayda Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Milletvekili Burhan Baran, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türk azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile konsolosluk personeli katıldı.
FOTO: AA
Haberler
BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı
Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı
ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”
Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü
Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi
İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı
Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser
Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi
Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor
Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru
CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı
Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı