Anasayfa

31-05-2024
GTGB: 'Söz konusu karar Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kurumlara yönelik gözdağıdır'
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği ile ilgili kapatma kararını kınadı.
31 Mayıs 2024 Cuma

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği ile ilgili kapatma kararını kınadı.

GTGB tarafından yapılan açıklamada, "Söz konusu karar, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kurumlara yönelik gözdağıdır." ifadelerine yer verildi.

Gümülcine Türk Gençler Birliğinin açıklaması şöyle:

"Gümülcine Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 28 Mayıs 2024 Salı günü, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhinde açılmıÈ™ olan kapatma davası sonucunda, resmi olarak faaliyet gösteren Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği'nin kapatılma kararını kınıyoruz.

Söz konusu karar, Batı Trakya Türk toplumunu temsil eden kurumlara yönelik gözdağıdır. İsminde 'Türk' kelimesi geçtiği için derneklerimizi kapatan ve yenilerinin kurulmasına izin vermeyen Yunanistan'ın bölgedeki Türk varlığına karşı tahammülsüzlüğü devam etmektedir. Umuyoruz ki alınan bu haksız karar biran önce tekrar gözden geçirilerek gereği yapılır."

Haberler


PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki

Gümülcine Belediyesi, “Herkes İçin Erişilebilir Şehirler” toplantısına lider ortak olarak katıldı

ABTTF’den Polonya örneği üzerinden Yunanistan’a azınlık hakları eleştirisi