Anasayfa

31-05-2024
Özgür Ferhat: 'Bu karar hukuk devletine, hak ve özgürlüklere, azınlığımızın dernekleşme hürriyetine aykırı bir karardır'
Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hakkında verilen kapatma kararını kınadı.
31 Mayıs 2024 Cuma

Rodop ili Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hakkında verilen kapatma kararını kınadı. Kararı "derin üzüntü ve endişe ile öğrendiklerini" kaydeden milletvekili Ferhat, "Her daim olduğu gibi Azınlığımızın kurumsal haklarının arandığı mücadeleye destek verdiğimi, siyasi olarak öncülük ettiğimi ve bu yolda devam edeceğimi belirtirim." dedi. Özgür Ferhat, bir derneğin isminde 'Batı' ibaresinin geçmesinin derneği kapatma gerekçesi olamayacağını vurguladı.

Rodop milletvekili Özgür Ferhat'ın açıklaması şöyle: "28 Mayıs 2024 Salı günü Rodop Asliye Hukuk Mahkemesince Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneğinin kapatılma kararı alınmıştır.

Bu kararı derin üzüntü, endişe ve kaygı ile öğrenmiş bulunmaktayız. İlk etapta mahkeme kararıyla resmi olarak kuruluşuna ve faaliyetlerine izin verilen ve tüzüğünde yasa dışı hiçbir madde bulunmayan Fenerbahçeliler derneğinin ikinci etapta incelenip ve isminde 'Batı' ibaresinin geçmesi ve bunun kamu düzenine ve ulusal güvenliğe tehlike arz ettiği sebep gösterilerek kapatma kararı alınmıştır.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneği, bölgemizde sporu, dostluğu, centilmenliği, kültürel etkinlikleri destekleyen ve düzenlenmesini sağlayan bir dernektir.

Kapatılma kararı adaletli hukuk devleti, demokratik hak ve özgürlüklere bilhassa Azınlığımızın ifade ve dernekleşme hürriyetine aykırı bir karardır.

Başta Lozan Antlaşması olmak üzere birçok resmi kayıtta 'Batı' kelimesi bölgenin tarihsel ve coğrafi konumunu belirtmek adına kullanılmaktadır. Haliyle bir derneğin isminde mevcut kelimenin geçmesi kapatılma sebebi sayılamaz.

Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Derneğinin kapatılma kararını şiddetle kınadığımı, demokratik haklar ve hukuk devleti çerçevesinde kararın geri alınıp derneğin haklarının iade edilmesini desteklediğimi ve her daim olduğu gibi Azınlığımızın kurumsal haklarının arandığı mücadeleye destek verdiğimi, siyasi olarak öncülük ettiğimi ve bu yolda devam edeceğimi belirtirim."

Haberler


Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi

Özgür Ferhat’tan tepki: ’Azınlık içinde azınlık yaratmaya çalışıyorlar’

İmaret sahilinde kaybolan çocuktan acı haber

Zeybek’ten Alevi – Bektaşi soydaşları ayrıştıran tasarıya sert tepki

“Azınlık içinde azınlık” yaratan yasa tasarısı kabul edildi

Arnavutluk’ta Bektaşi Devleti girişimine karşı uluslararası tepki

SİRİZA’ya göre Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi Atina için bir yenilgi

Dikkat: İmaret sahilinde 12 yaşındaki çocuk kayboldu!

Karasu’dan İskeçe’nin ova bölgesine su taşınacak