Anasayfa

29-06-2016
MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle bir günlük milli yas ilan edildi.
29 Haziran 2016 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısı nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyurdu. Buna göre Türkiye'de ve Türkiye'nin dış temsilciliklerinde bugün bayraklar yarıya indirilecek.

ÖLÜ SAYISI 41'E YÜKSELDİ

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen 3 ayrı canlı bomba saldırısında ölen ve yaralananlarla ilgili son açıklamayı ise İstanbul Valiliği yaptı.

Açıklamada, "41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir" denildi.
Valilik açıklamasında, "Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir" ifadesi kullanıldı.

ÖLÜ VE YARALILARIN UYRUKLARI

Edinilen bilgilere göre, ölenlerden 5’i Suudi, 2’si Irak, 1’i Tunus, 1’i Özbekistan, 1’i Çin (Doğu Türkistan), 1’i İran, 1’i Ukrayna, 1’i de Ürdün vatandaşı. Bunlardan 3’ü çifte vatandaş.

Yaralılar arasında ise 18 Suudi, 12 Özbek, 4 İran, 3 Suriye, 2 Irak, 2 Ukrayna, 1 ABD, 1 Fransız, 1 Alman, 1 Nijerya, 1 Filistin, 1 Kanada ve 1 Kırgız vatandaşı var. Geri kalanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.



Haberler


Mucize Tiyatrosundan Selanik’e kültür gezisi

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”