Anasayfa

10-06-2024
Kathimerini'den 'yüzde 3'lük seçim barajı' itirafı
Kathimerini gazetesinin 8 Haziran Cumartesi günü İngilizce versiyonunda yayımlanan bir haber - yorumda Yunansitan'daki yüzde 3'lük seçim barajının Türk kimliğini savunan bir azınlık partisinin meclise girmesini engellemek amacıyla getirildiği belirtildi.
10 Haziran 2024 Pazartesi

Kathimerini gazetesinin 8 Haziran Cumartesi günü İngilizce versiyonunda yayımlanan bir haber - yorumda Yunansitan'daki yüzde 3'lük seçim barajının Türk kimliğini savunan bir azınlık partisinin meclise girmesini engellemek amacıyla getirildiği belirtildi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin değerlendirildiği haber - yorumda, yüzde 3'lük seçim barajından da bahsedildi. Haber - yorumda, 1990'ların başlarında bağımsız milletvekili Dr. Sadık Ahmet'in kendisini Türk olarak ifade etmesinin ardından yüzde 3'lük barajın getirildiği kaydedildi.

Haberde, "Yüzde 3'lük seçim barajı, kurucusu Sadık Ahmet'in Türk kimliğini açıkça ilan ettiği bir Müslüman azınlık partisinin mecliste temsil edilmesini engellemek için 1990'larda kabul edilmişti." ifadesi dikkat çekti.

Haberler


Başkonsolos Ünal, Taşağıl köyünü ziyaret etti

Rodop ve Dedeağaç’ta dolandırıcılık şebekesine darbe

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinden büyük başarı

Avrupa Hür İttifakından AB’ye çağrı: “Fonların merkezileştirilmesine son verin”

İstanbul BATÖB’den mezunlara veda etkinliği

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü’nde nisan ayı buluşması

Arnavutluk, ABD ve Yunanistan’dan enerji anlaşmaları

İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede

89 yaşındaki şüpheli Patra’da yakalandı

Tarımsal destek ödemelerinde yaşanan kadastro sorunlarına yanıt geldi