Anasayfa


29-06-2016
Dışişleri Bakanı Kocias başkanlığında Batı Trakya toplantısı
Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın, Batı Trakya’nın, tüm alanlarda kurumsal ve kalite bakımından geliştirilmesini kararlaştırdığı bildirildi. Batı Trakya'nın ekonomik kalkınmasıyla ilgili olarak bakanların katılımıyla yapılan toplantının Dışişleri Bakanı'nın girişimi ve başkanlığında yapılması ise dikkat çekti.
29 Haziran 2016 Çarşamba

Bu amaçla Bakan Kocias’ın inisiyatifiyle, Batı Trakya’nın sosyal ve ekonomik gelişimiyle ilgili olarak bakanlıklar arası bir toplantı yapıldı.

Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İçişleri Bakanı Panayotis Kurublis, Eğitim Baknaı Nikos Filis, Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Toskas, Kalkınma Bakan Yardımcısı Markos Bolaris, İçişleri Bakan Yardımcısı Yannis Balafas, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Dimitris Paraskevopulos, icraatçi bakanlıkların genel sekreterleri ve bürokratlar katıldı.
Bakan Kocias, Trakya’nın enerji, ulaşım ve eğitim ağları açısından jeostratejik öneminin arttığına dikkat çekerek, bölgedeki tarımsal üretimin sanayi üretimiyle bağlanması için hayata geçirilerek projelerin yürütülmesi için tüm ilgili kurumların koordinasyon içinde olması gerektiğini söyledi.

Kocias ayrıca bölgedeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, yeni istihdam alanlarının, özellikle de kadınlara dönük istihdam oluşturulmasının önemine değindi. Toplantıda, kalkınma aracı olarak eğitim ve araştırma konularının desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca bölgedeki turizm potansiyelinin geliştirilmesi için de yürütülebilecek politikalar değerlendirildi.

AZINLIK KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?

Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın başkanlığında yapılan ve bakanlarla, bürokratların katıldığı Batı Trakya ile ilgii toplantıda azınlıkla ilgili konuların görüşülüp görüşülmediği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup