Anasayfa

17-06-2024
Başkonsoloslukta bayram coşkusu
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda gerçekleşen geleneksel bayramlaşma töreni 17 Haziran Pazartesi günü (bayramın ikinci günü) yapıldı. Batı Trakya'nın dört bir köşesinden soydaşlar başkonsolosluktaki bayramlaşmaya adeta akın etti.
17 Haziran 2024 Pazartesi



Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda gerçekleşen geleneksel bayramlaşma töreni 17 Haziran Pazartesi günü (bayramın ikinci günü) yapıldı. Batı Trakya'nın dört bir köşesinden soydaşlar başkonsolosluktaki bayramlaşmaya adeta akın etti.

Bayramlaşmaya törenine katılan misafirler, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, eşi İlayda Ünal ve başkonsolosluk çalışanları tarafından karşılandı.

Bayramlaşma töreni 17 Haziran Pazartesi günü 10.00 ila 12.00 saatleri arasında yapıldı.

Törene, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Yeni Sol milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran, Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, Doğu Makedonya - Trakya eyalet başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Mustafçova Belediye Bakanı Ahmet Kurt, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Maronya - Şapçı Belediye Başkanı Apostolos İoannu, azınlık dernek başkan ve yöneticileri, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş katıldı.



Haberler


Panathinaikos’un yeni teknik direktörü Rafael Benitez oldu

İskeçe Türk Birliğinde Cumhuriyet Gecesi etkinliği

Atina’da üniversite düzenlemelerine tepki

Türk Dünyası Uluslararası Kısa Film Yarışması için başvurular başladı

Yeni trafik kanununa göre arabada kahve veya su bulundurmak, poşet taşımak yasak mı?

Erdem Hüseyin, Caner İmam’ı makamında ziyaret etti

"Meçhul Asker Anıtı" önünde eylem yok

Yunanistan heyeti, Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaret etti

FUEN, Yunanistan’daki Türklerin karşılaştığı hak ihlallerini raporladı

Lüksemburg’da Yerapetritis - Fidan görüşmesi

Dionisis Savvopulos hayatını kaybetti

Ülkeden ayrılmayan göçmenlere hapis cezası