Anasayfa


01-07-2016
İskeçe Müftülüğü ile İTB'nin iftarında insan seli vardı...
İskeçe Müftülüğü ve İskeçe Türk Birliği 30 Haziran Perşembe günü ortaklașa iftar programı düzenledi.
1 Temmuz 2016 Cuma



İskeçedeki iftara yaklaşık 1300 kişi katıldı. Konuklar müftü Ahmet Mete ve İTB Bașkanı Ahmet Kurt tarafından karșılandı.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü ve İskeçe Türk Birliğinin birlikte düzenlediği iftar, müftülüğün İlahi Korosu sahne alarak ilahiler okumasıyla başladı. Okunan ilahilerden sonra Elmalı köyü İmamı Hüseyin Kahyaoğlu'nun okuduğu Kur'an tilaveti sonrası Göynüklü köyü İmamı Sabri Kahya'nın okuduğu Ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu'nun sunduğu programda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Yapılan konuşmalarda Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısıyla ilgili mesajlar verildi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmada "Ìnsanların gönlünde taht kurmuş olan iki kurum bu akşam burada iftar düzenliyor, dün akşam da Gümülcine’de, Gümülcine Müftülüğü ile Gümülcine Türk Gençler Birliği ortaklaşa bir iftar düzenlediler. iftarımıza Türkiye’den bakan ve davetlilerimiz katılacaktı. Fakat İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısından dolayı program iptal edildi" diyen müftü Mete "Bu tür saldırıları dünyanın neresinde olursa olsun, insana kıyanları lanetliyoruz ve kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Ahmet Mete İstanbul’da yapılan saldırının son olması temennisinde bulundu.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif etkinliğe davet edilmelerinden dolay her iki kuruma da ayrı ayrı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Şerif konuşmasının devamında "Bir gün önce Gümülcine’de Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ile Gümülcine Türk Gençler Birliği ve bu akşam da İskeçe Seçilmiş Müftülüğü ile İskeçe Türk Birliği ile birlikte iftar düzenliyor. Bu kurumlar devlet tarafından mahkum olmuş fakat halkımızın ise gönlüne taht kurmuş olan kurumlardır. Bu kurumlarımız Batı Trakya Türklerinin dini ve milli ayaklarını temsil eden kurumlardır" dedi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt konușmasında 28 Haziran Salı günü İstanbul’da yapılan terör saldırısını kınadı ve konuşmasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değindi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da İskeçe Seçilmiş Müftülüğü'ne ve İskeçe Türk Birliği'ne davetlerinden dolayı teşekkür etti ve 28 Haziran'da İstanbul’da yapılan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Akıncı terör saldırılarını dünyanın neresinde olursa olsun şiddetle kınadığını belirtti ve birlik beraberliğin önemine değindi.

Yapılan konuşmalardan sonra İskeçe Müftülüğü bünyesinde uzun yıllar hizmet etmiş ve bir çoğu emekliye ayrılmış din görevlilerine teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi. Emektar hocalara teşekkür belgelerini İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı tarafından verildi. Programın sonunda emektar hocalarla toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

İskeçe'deki iftar programına Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşleri Hülya Akıncı, Muavin Konsoloslar Canay Kavuncu ve Murat Ertaş, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Sabık Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Çetin Mandacı ve Orhan Hacıibram, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi yöneticileri, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kiracı, İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Müdürü Erkan İmam Efendi, Belediye ve Eyalet Meclis Üyeleri ile çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup