Anasayfa

26-06-2024
Ahmet Kurt'tan, Şahin'de yaşanan köpek saldırısı hakkında açıklama
İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, dün (25 Haziran Salı) Şahin köyünde bir köpeğin saldırısı sonucu bir kadının ciddi şekilde yaralanmasıyla ilgili olay hakkında açıklama yaptı.
26 Haziran 2024 Çarşamba

İskeçe iline bağlı Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, dün (25 Haziran Salı) Şahin köyünde bir köpeğin saldırısı sonucu bir kadının ciddi şekilde yaralanmasıyla ilgili olay hakkında açıklama yaptı.

Belediye başkanı Kurt açıklamasında olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek yaralanan vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ahmet Kurt bu konuda yetkilerinin sınırlandırılmış olduğunu ifade ederek bu tip sorunlarla mücadele için, gerekli devlet kurumları ile irtibata geçip kanuni ve vicdani bütün önlemleri alacaklarını belirtti. Kurt, göreve geldikleri günden itibaren bu kronik sorunu çözmek için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Şahin köyünde yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Sevgili Mustafçova Belediyesi sakinleri,

Dün Şahin köyümüzde istenmeyen, üzücü bir vaka yaşandı. Bir köpeğin bir hanımefendiye saldırması başta beni ve bütün belediye yönetimini derinden üzmüştür. Öncelikle yaralanan hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve sağlığına kavuşması için elimden geleni yapacağımı belirtmek istiyorum. Dün yaşanan bu elim hadiseden hemen sonra veteriner hekimlerimizi bölgeye intikal ettirdim. Bu kronik, neredeyse her yerde olan sorunun çözümü için de göreve geldiğimiz andan itibaren kollarımızı sıvamış durumundayız, diğer meselelerde sıvadığımız gibi. Fakat bilmenizi isterim ki, bizim bu konuda yetkilerimiz sınırlandırılmış vaziyette. Bu tip sorunlarla mücadele için, gerekli devlet kurumları ile irtibata geçip kanuni ve vicdani gereken bütün önlemleri alacağız. Bu konuda içiniz müsterih olsun. Ya da devletten bizzat yerel yönetimimize yetki alanımızı genişletmesi talebinde bulunacağız. Her ne olursa olsun, bu ve buna benzer sorunların çözümlerini biz siyasiler değil, bilim ve etik çerçevesinde hareket eden uzmanlardan oluşan bir heyet çözecek ve biz böylesi güzide insanları yönetim olarak koordine edeceğiz. Tekrardan yaralanan hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması dileğiyle, olayın bizatihi takipçisi olacağımı ifade etmek istiyorum."

25 Haziran Salı günü Şahin köyünde ikamet eden 76 yaşındaki Sabiha Musa adlı kadın sokak köpeğinin saldırısına uğramış ve ağır bir şekilde yaralanmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinden ciddi şekilde yaralanan talihsiz kadın, önce İskeçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Sabiha Musa Selanik Papageorgiu Hastanesi'ne sevk edildi.
Bu arada eski eyalet meclis üyesi Hüseyin Mehmet Usta olayla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, saldırıya uğrayan kişinin halası olduğunu belirterek, başıboş köpeğin saldırısı sonucu halasının ciddi anlamda yaralandığını, yüzünde yaralar açıldığını ve sol el bileğinin kırıldığını kaydetti.


Haberler


SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi

Özgür Ferhat’tan tepki: ’Azınlık içinde azınlık yaratmaya çalışıyorlar’

İmaret sahilinde kaybolan çocuktan acı haber

Zeybek’ten Alevi – Bektaşi soydaşları ayrıştıran tasarıya sert tepki

“Azınlık içinde azınlık” yaratan yasa tasarısı kabul edildi

Arnavutluk’ta Bektaşi Devleti girişimine karşı uluslararası tepki

SİRİZA’ya göre Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi Atina için bir yenilgi

Dikkat: İmaret sahilinde 12 yaşındaki çocuk kayboldu!