Anasayfa

01-07-2024
Çipras, Koç Üniversitesinin mezuniyet töreninde konuştu
Koç Üniversitesinin mezuniyet töreninde, eski başbakan ve SİRİZA lideri, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Batı Balkanlar Komisyonu Başkanı Aleksis Çipras konuk konuşmacı oldu.
1 Temmuz 2024 Pazartesi

Koç Üniversitesinin mezuniyet töreninde, eski başbakan ve SİRİZA lideri, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Batı Balkanlar Komisyonu Başkanı Aleksis Çipras konuk konuşmacı oldu.

Eski Başbakan Aleksis Çipras, İstanbul'da Koç Üniversitesinde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan öğrencilerin mezuniyet törenine konuk konuşmacı olarak katıldı.

Rumelifeneri Kampüsünde bu yıl 30'uncusu gerçekleşen törenede konuşan Çipras, Koç Üniversitesinin bu özel gününde konuşma yapmaktan, dünyanın dört bir yanından ve Ege'nin her iki kıyısından gelen çok sayıda gençle buluşma fırsatı bulmaktan onur duyduğunu aktardı.

"Etrafınızdaki dünya değişirken sizin nasıl gelişim göstereceğiniz, hangi ilkeleri savunacağınız önemli." ifadelerini kullanan Çipras şunları kaydetti:

"Abraham Lincoln, insanın gerçek karakterinin, gücü elinde bulundurduğunda sınandığını söylemişti. Biliyorum ki bugün burada bulunan hepiniz büyük bilim insanları, iş insanları, politikacılar ya da kendi alanlarınızda liderler olarak bir gün, bir şekilde güce sahip olacaksınız. Bir şeyleri değiştirme gücüne sahip olmanın elbette zorlukları vardır. Hayattaki amaçlarınızı gerçekleştirmek elbette önemlidir. Ancak zorlukların en büyüğü sahip olduğunuz gücü nasıl kullandığınızdır. Başkalarını dinleyecek sabrı gösterecek misiniz? Başarısızlıklarınızı kabul edecek cesaretiniz olacak mı? Kendinizden daha zayıf olanlarla dayanışma içine girebilecek misiniz? Pek çok kez başarılı, pek çok kez de başarısız olacaksınız. Etrafınızdaki dünya değiştikçe nasıl gelişim göstereceğinizi ve hangi ilkeleri savunduğunuzu her zaman düşünmelisiniz."

Konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden bir dizeyi de hatırlatan Aleksis Çipras, "Ünlü şairiniz 'En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır.' diyordu. İşte Doğu Akdeniz tam da bu deniz olmalı. Karşılıklı egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza saygı denizi. Bir barış ve iş birliği denizi." ifadelerini kullandı.


FOTO: AA

Haberler


Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi

Atina’da 23 Nisan Çocuk Bayramı önceden kutlandı