Anasayfa


04-07-2016
Batı Trakya camiası Bursa’daki iftarda biraraya geldi...
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin geleneksel iftarı 30 Haziran Perşembe günü Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Tesislerinde gerçekleştirildi.
4 Temmuz 2016 Pazartesi



Batı Trakya derneğinin iftarına katılanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili, eski Türkiye Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Büyükşehir, Nilüfer ve Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkan Vekilleri, BTTDD Teşkilat Başkanı Musa Yurt, BTTDD Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve çok sayıda STK yöneticisi yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse katılımcılara ve iftar programına destek olan herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de öncelikle protokol ve hemşehrilerini selamladıktan sonra “Batı Trakya Camiasının Türkiye geneline yayılmış 13 şube, 4 temsilcilik, 2 vakıf ve 2 spor kulübünü temsilen sizleri selamlıyorum. Evet bugün buraya şubelerimizin son iftarına gelirken, iki gün öncesinde çok elim bir olay yaşadık İstanbul’da. İki gün öncesine kadar çok farklı şeyleri söylemeyi düşünüyordum burada. Soma’ya gittik 2.500 kişi ile Soma şubemizde kucaklaştık, aynı şekilde İzmit’e gittik, Kınık’a gittik, İstanbul’da iftarlarımız coşku ile geçti. Kadir gecesi öncesinde, bayram öncesinde yüreğimize ateş düştü. Öncelikle ben Batı Trakya ile ilgili genel konulara girmek istemiyorum. Tabii buradaki üyelerimiz bazı şeyleri duymak istiyor, görmek istiyor ama bunları bir süre erteleyelim. Ben Batı Trakya Türkleri adına, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri camiası adına dönem sözcüsü olarak, genel başkanı olarak bir şey söylemek istiyorum. Bizler yüce Türk Milletinin, bu büyük milletin ayrılmaz birer parçasıyız. Türk milletinin içine ateş düştüğünde bizlerin de içine sonuna kadar ateş düşüyor. Batı Trakya’daki insanlarımızın bu elim olay karşısında verdiği tepkiye ben bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ülkemizde, milletimizin bağrını yakan bu tür elim olaylara tanıklık etmek istemiyoruz. Allah ölenlere rahmet eylesin, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilemek istiyorum. Yarın kutlayacağımız Kadir gecenizi ve önümüzdeki bayramınızı şimdiden tebrik etmek istiyorum. Allah bir daha milletimize bu tür acılar yaşatmasın. Son söz olarak da bu bayram zor ama önümüzdeki bayramlarda Atina ve Selanik’te kendi camilerimizde bayram namazı kılmak nasip olsun. Allah tutuğunuz orucunuzu kabul etsin, tutmayanların da niyetini bozmasın, hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daya sonra kürsüye gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar kısa birer selamlama konuşması yaptı.

Son olarak kürsüye gelen ve aslen Gümülcine’nin Kozlukebir köyünden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili, eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu şöyle konuştu: “Ülkenin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. O rahatsız olanlardır ki, milletimizin arasına fitne ve fesat sokmaya çalışıyorlar. Bu büyük milletin o büyük hayallerinden rahatsız olanlar, milletimizi çatıştırarak ayrıştırmaya çalışıyorlar. O nedenle farklı farklı maşalarla terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bakınız Atatürk Havalimanı'nda önceki akşam yaşadığımız bu farklı eylemde 44 vatandaşımızı kaybettik. Rabb'im onlara rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Burada milletimizin kaderiyle oynamak isteyen üç tane canlı bomba terör eylemi gerçekleştiriyor ama esasında bunları maşa olarak kullananlar var. Bunları maşa olarak kullanan iradeyle mücadelemiz, o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe olan kilitlenmemizle başaracağız. Biz birlikte büyük bir milletiz."

Türkiye'nin 80 milyonuyla birlikte büyük bir millet olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, milleti ayrıştırarak çatıştırmaya çalışan belirli güç odaklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu birlikteliğimizden rahatsız olanlar, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyorlar ama bu milletin o feraseti, o vicdanı, o sağduyusu, o özverisi onlara asla fırsat vermeyecek. Milletin kaderine çukur kazanlar o çukura gömülecek, milletçe o büyük hayallere hep birlikte yürüyeceğiz. Ben inanıyorum ki bu sofraların en büyük zenginliği birbirimizi daha çok sevmemize ve kardeşlik duygularımızın güçlenmesine vesile olmasıdır. Şunu hiç unutmayın ki; gerek mazlum ve mağdur milletler, gerekse İslam coğrafyasındaki bütün ümmet, bu büyük millete bakıyor. Bu büyük millet güçlü olursa onlar daha huzurlu olacaklar. Bu büyük Türk milleti yarınlardaki o büyük hedeflerine güçlü bir şekilde yürürse, onların yarınları da bugünden daha huzurlu ve gelecekleri daha güçlü olacaktır. İşte bundan rahatsız olan belirli güç odakları ve dünyayı fitneyle, fesatla, ateşle, silahla, çatıştırarak ayrıştıranların oyunu ancak bu şekilde bozulacaktır. Bu oyunu bozacak tek bir millet var; bu oyunu bozacak olan bu büyük millettir. Bu büyük milletin bu anlamda tarihi geçmişinde tarihe ve insanlığa sunduğu o güzel ve güçlü medeniyeti inşallah yeniden bu yolculukla hep beraber başaracağız. Bizim hedefimizde, insanlık ve medeniyet anlayışımızda Bursa'dan fışkıran o medeniyet anlayışında ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın' der. Önümüzdeki süreç insanlığın bu milletin insanlık vicdanına vereceği derslerle dolu olacaktır. O nedenle yaklaşık üç milyon Suriyeli beş yıldır bizim misafirimiz. Ama onların, yüz binle ifade edilen göçmenlerden ödleri patlıyor ve dünyaları kararıyor ama biz paylaşarak çoğalttığımız bir sevgi medeniyetinin mensuplarıyız” dedi.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup