Anasayfa

03-07-2024
Papandreu'dan orman yangınlarıyla mücadelede Türkiye'yle birliktelik çağrısı
Eski Başbakan Yorgo Papandreu, Türkiye ve Yunanistan'ın sıklıkla orman yangınlarıyla mücadele ettiğini belirterek, "Biz birbirimizden ayrı değiliz. Biz bir aradayız. Bu tür olayların karşısında ortak hareket etmeliyiz" dedi.
3 Temmuz 2024 Çarşamba

Eski Başbakan Yorgo Papandreu, Türkiye ve Yunanistan'ın sıklıkla orman yangınlarıyla mücadele ettiğini belirterek, "Biz birbirimizden ayrı değiliz. Biz bir aradayız. Bu tür olayların karşısında ortak hareket etmeliyiz" dedi.

Belediye Başkanı Ömer Günel'in davetlisi olarak Kuşadası'na giden Papandreu, beraberindeki heyetle İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nı ziyaret etti.

Papandreu, Türkiye eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem anısına yapılan anıta karanfil bıraktı, yıllar önce İsmail Cem'le barışı simgelemek için diktikleri zeytin ağacının önünde fotoğraf çektirdi.

Burada konuşma yapan Papandreu, Kuşadası'nda duygu dolu anlar yaşadığını söyledi.

Gördüğü misafirperverlik için teşekkür eden Papandreu şöyle devam etti:

"İsmail Cem gibi benim hayatımda büyük öneme sahip bir arkadaşın yanında olmak çok büyük bir onur. İsmail Cem ile yıllar önce her iki millet arasında attığımız dostluk ve barış temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bugün Samos'ta görebilirsiniz. Türkiye ve Yunanistan'da sıklıkla orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Doğaya karşı her zaman sorumluluklarımız var. Biz birbirimizden ayrı değiliz. Biz bir aradayız. Bu tür olayların karşısında ortak hareket etmeliyiz. Kuşadası'nda sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum."

Kuşadası Belediye Başkanı Günel de "Ben inanıyorum İsmail Cem ve Papandreu'nun o gün dikmiş oldukları fidan, bugün nasıl büyük bir zeytin ağacı olduysa, bugün ekilen barış tohumları iki ülke arasında da her geçen gün büyüyecek ve yeşerecek." dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde zarar gören orman alanları ile Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ni gezen Papandreu daha sonra belediye başkanı Ömer Günel'i makamında ziyaret etti.


FOTO: AA

Haberler


İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet olayı

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kaza sonrası Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu

Büyükelçi Erciyes, Atina’da GAT üyeleriyle iftar programında bir araya geldi

İskeçe’nin ünlü tatlıcısı Bahadır Cemiloğlu’nun vefatı İskeçe’yi yasa boğdu

Ramazan’da camiye provokasyona Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan sert tepki

Büyük Derbent’te geleneksel iftar buluşması devam etti

Başkonsolos Ünal saldırıya uğrayan Hürriyet Camii’ni ziyaret ederek Cuma namazı kıldı

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan Başkonsolos Ünal’a ziyaret