Anasayfa

06-07-2024
Seçim Komisyonundan Beleri'yi görevden alma kararı
Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.
6 Temmuz 2024 Cumartesi

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.

Arnavutluk hükümetinin dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Bajram Begaj'dan Himara'da seçimlerin yapılması talebinin kabul edilmesi üzerine seçimlerin 4 Ağustos'ta yapılacağı açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arnavutluk makamlarının, artık Avrupa Parlamentosunun seçilmiş bir üyesi olan Sayın Beleri'nin 16 Temmuz'da Strazburg'da yapılacak genel kurul oturumundan başlayarak Parlamento çalışmalarına katılabilmesi için gerekli tüm tedbirleri alma yükümlülüğü" dile getirildi.

Göreve başlamasına izin verilmeyen bir belediye başkanının görevden alındığına dikkat çekilen açıklamada, Beleri'nin masumiyet karinesinden mahrum bırakıldığı, kanıt sürecinin bütünlüğünün ihlal edildiği ve Himarra belediyesinin bir yıldır yetkisiz kişiler tarafından yönetildiği belirtildi.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat: “Trakya’da hayvancılık çöküyor, hükümet sınıfta kaldı”

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolundan “Atatürk Söyleşisi”

AİHM, Yunanistan’ı bir kez daha mahkum etti

Kozlukebir Belediyesinden önemli duyuru

ABD, Antifa bağlantılı Avrupa menşeli 4 örgütü “terör örgütü” listesine ekledi

Yunan Hava Kuvvetleri tepki çeken “C130” paylaşımını sildi, taziye mesajı paylaştı

YTB tarafından Kosova’da Türkçenin ve Balkan Türklüğünün izleri yaşatıldı

Meriç’e yerleşim programı sınıfta kaldı: Yalnızca iki kişi hak kazandı

Danışma Kurulundan Ankara ziyareti açıklaması: “Sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk”

Türk askeri uçağı düştü: 20 şehit

Latinopulu hakkındaki soruşturma sürüyor

Atina’da çiftçilerden devlet destekleri ve maliyetler için eylem