Anasayfa

06-07-2024
Seçim Komisyonundan Beleri'yi görevden alma kararı
Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.
6 Temmuz 2024 Cumartesi

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.

Arnavutluk hükümetinin dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Bajram Begaj'dan Himara'da seçimlerin yapılması talebinin kabul edilmesi üzerine seçimlerin 4 Ağustos'ta yapılacağı açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arnavutluk makamlarının, artık Avrupa Parlamentosunun seçilmiş bir üyesi olan Sayın Beleri'nin 16 Temmuz'da Strazburg'da yapılacak genel kurul oturumundan başlayarak Parlamento çalışmalarına katılabilmesi için gerekli tüm tedbirleri alma yükümlülüğü" dile getirildi.

Göreve başlamasına izin verilmeyen bir belediye başkanının görevden alındığına dikkat çekilen açıklamada, Beleri'nin masumiyet karinesinden mahrum bırakıldığı, kanıt sürecinin bütünlüğünün ihlal edildiği ve Himarra belediyesinin bir yıldır yetkisiz kişiler tarafından yönetildiği belirtildi.

Haberler


Özgür Ferhat’tan Narlıköy–Yassıköy yoluna acil önlem çağrısı

Çilingir Mahalle’de iftar geleneği yoğun katılımla gerçekleşti

Mustafçova’da muhteşem iftar buluşması

Gümülcine–Bulgaristan yolu trafiğe kapatıldı

ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim sorununu BM İnsan Hakları Konseyine taşıdı

İTB Gençlik Kolu iftarda buluştu

Başbakan Miçotakis Dedeağaç’a geliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu iftarda buluştu

Erdoğan: Batı Trakya Türk azınlığının sorunlarını Miçotakis’e aktardık

Toplu iftar sofrası bu kez Şapçı’da kuruldu

Kararsız seçmende rekor artış

Milletvekili Zeybek: “İlerici muhalefetin iş birliği yapması şart”