Anasayfa

06-07-2024
Seçim Komisyonundan Beleri'yi görevden alma kararı
Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.
6 Temmuz 2024 Cumartesi

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonunun, Himara Belediye Başkanı Fredi Beleri'yi görevden alma kararı aldığı bildirildi.

Arnavutluk hükümetinin dün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Bajram Begaj'dan Himara'da seçimlerin yapılması talebinin kabul edilmesi üzerine seçimlerin 4 Ağustos'ta yapılacağı açıklandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Arnavutluk makamlarının, artık Avrupa Parlamentosunun seçilmiş bir üyesi olan Sayın Beleri'nin 16 Temmuz'da Strazburg'da yapılacak genel kurul oturumundan başlayarak Parlamento çalışmalarına katılabilmesi için gerekli tüm tedbirleri alma yükümlülüğü" dile getirildi.

Göreve başlamasına izin verilmeyen bir belediye başkanının görevden alındığına dikkat çekilen açıklamada, Beleri'nin masumiyet karinesinden mahrum bırakıldığı, kanıt sürecinin bütünlüğünün ihlal edildiği ve Himarra belediyesinin bir yıldır yetkisiz kişiler tarafından yönetildiği belirtildi.

Haberler


Mehrikoz iftarına yoğun katılım

EODY uyardı: Kızamık hâlâ yayılıyor, aşı hayati önem taşıyor

Milletvekili Konstantinopulos PASOK meclis grubundan ihraç edildi

Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü’ye taşıyor

4 oyun, 110 oyuncu, tiyatronun adı: Mucize

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı mesajı

Maronya–Şapçı belediyesinde çiftçiler için örgütlenme hamlesi

Adalet Gözlemevinden Yunanistan’a uyarı

Dendias Sofya’da Bulgar mevkidaşı Zapryanov ile görüştü

Rodop ilinde kadastro beyanları için ek süre talebi

Zeybek: “Egnatia Otoyolu’nda ücretsiz geçiş hakkı risk altında”

Hava değişiyor: Kış geri geliyor