Anasayfa


04-07-2016
Gönüller “Bereket Konvoyu”nun iftar sofrasında buluştu…
Bereket Konvoyu İskeçe Kireççiler ve Gümülcine Mehrikoz’da iftar program düzenledi
4 Temmuz 2016 Pazartesi



İstanbul Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu bu yıl Batı Trakya’da iki köyde iftar sofrası açtı. Bereket Konvoyu, İskeçe’nin Kireççiler ve Gümülcine’nin Mehrikoz köyünde iftar programı düzenledi.

Bundan 12 yıl önce “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla başlayan ve Ramazan ayı boyunca Balkan ülkelerini ziyaret ederek iftar programları düzenleyen Bereket Konvoyu, bu yıl da Batı Trakya’yı ziyaret ederek soydaşları iftar sofrasında buluşturdu. Bereket Konvoyu 2 Temmuz Cumartesi günü İskeçe’nin Kireççiler köyünde iftar sofrası açtı. Köy meydanındaki iftar programında yaklaşık 2 bin kişi biraraya geldi.

Bereket Konvoyu Koordinatörü ve fikir babası Mustafa Hatipler, Kireççiler’de yaptığı konuşmada Batı Trakya’nın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, 12 yıldır Balkan coğrafyasını gezerek dostluk ve kardeşlik sofralarında insanları birleştirmeye ve buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kireççiler’deki iftar programında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kiracı ve Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza birer konuşma yaptı.

İftar yemeği sonrasında etkinlik Kafkas ve Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi ve şarkılarla devam etti.

MEHRİKOZ’DA İFTAR

Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu 3 Temmuz Pazar günü ise Gümülcine’nin dağlık bölgesindeki Mehrikoz köyünde iftar programı düzenledi. Bekeret Konvoyu Koordinatörü Mustafa Hatipler burada yaptığı konuşmada “Uzun bir yolculuktan geliyoruz. Bu uzunluk sadece 8-10 bin km olarak ifade edilecek bir uzunluk değil. Bayrampaşa Belediyesi olarak ‘Kardeşlik sınır tanımaz’, diyerek çıktığımız bu yolculukta uzun bir yoldan geliyoruz. Bu uzun yolculuğun bir tarafında 180 yıl önce ezanları susmuş olan Belgrat’ta okunmuş ezanlarımız var. Bu uzun yolculuğun bir tarafında Dicle’ye, Fırat’a, Sakarya’ya hasret çeken Tuna’nın özlemi ve hasreti var. Bu uzun yolculuğumuzun bir yanında gençlerin kendilerini ispat etmek üzere kendilerini suya bıraktıkları Mostar köprüsünün Türkiye sevdası, Neretva’nın Akdeniz, İstanbul, Marmara denizi sevdası ve özlemi var” ifadelerini kullandı.

Mehrikoz’daki iftar programında Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı birer konuşma yaptı.

Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Mehrikoz köyündeki iftar programına yaklaşık 1.500 kişi katıldı.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup