Anasayfa

08-07-2024
Samarcidis: 'Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmek'
663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.
8 Temmuz 2024 Pazartesi

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.

Yunanistan'da geçen hafta yapılan Sofos Güreşleri'nde birinci olan 28 yaşındaki Samarcidis, "yağlı güreşin olimpiyatı" Kırkpınar'ı takip etmek için Edirne'ye geldi.

Samarcidis, AA muhabirine, Kırkpınar'ın atmosferinden çok etkilendiğini ifade etti.

Yunanistan'da minder ve yağlı güreş yaptığını belirten Samarcidis, "Yunanistan'da geçen hafta yapılan güreşlerde şampiyon oldum. 12 yaşından beri güreşle ilgileniyorum. Türkiye'de çok büyük güreşler olduğunu anlatıyorlardı. Bu kadar büyük ve güzel olduğunu tahmin etmiyordum. Çok iyi pehlivanlar var, süper bir atmosfer var. Her zaman geleceğim. İmkanım olsa Kırkpınar'da güreşmek isterim. Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmektir." diye konuştu.

FOTO: AA

Haberler


Mucize Tiyatrosundan Çanakkale’ye kültür gezisi

DMT Eyaletinden işletmelere yeni destek aracı: “Dışa Açılım Ofisi”

Yaz ayları için yeni zam dalgası uyarısı

Hebilköy’de 700 yıllık “Kırk Kurbanı” geleneği

BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’ten karne günü mesajı

Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı