Anasayfa

08-07-2024
Samarcidis: 'Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmek'
663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.
8 Temmuz 2024 Pazartesi

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.

Yunanistan'da geçen hafta yapılan Sofos Güreşleri'nde birinci olan 28 yaşındaki Samarcidis, "yağlı güreşin olimpiyatı" Kırkpınar'ı takip etmek için Edirne'ye geldi.

Samarcidis, AA muhabirine, Kırkpınar'ın atmosferinden çok etkilendiğini ifade etti.

Yunanistan'da minder ve yağlı güreş yaptığını belirten Samarcidis, "Yunanistan'da geçen hafta yapılan güreşlerde şampiyon oldum. 12 yaşından beri güreşle ilgileniyorum. Türkiye'de çok büyük güreşler olduğunu anlatıyorlardı. Bu kadar büyük ve güzel olduğunu tahmin etmiyordum. Çok iyi pehlivanlar var, süper bir atmosfer var. Her zaman geleceğim. İmkanım olsa Kırkpınar'da güreşmek isterim. Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmektir." diye konuştu.

FOTO: AA

Haberler


’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Bluefarm Yaban Mersini Çiftliği Basın ve Tanıtım Gününe ev sahipliği yaptı

ABTTF’den Yunanistan’a çifte standart eleştirisi

GPO anketi: Yunanistan’da siyasi dengeler değişiyor

Tarım ödeneklerinde yolsuzluk iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı

Yassıköy Azınlık İlkokulundan başkent Atina’ya gezi

Batı Trakya Türk Azınlığı heyeti Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay ile görüştü

Türk ve Yunan denizcilik temsilcileri Atina’da buluştu

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret