Anasayfa

08-07-2024
Samarcidis: 'Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmek'
663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.
8 Temmuz 2024 Pazartesi

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen Yunanistan Sofos Güreşleri şampiyonu Hristo Samarcidis, Kırkpınar'a hayran kaldığını ve hayalinin bir gün Sarayiçi Er Meydanı'nda güreş tutmak olduğunu söyledi.

Yunanistan'da geçen hafta yapılan Sofos Güreşleri'nde birinci olan 28 yaşındaki Samarcidis, "yağlı güreşin olimpiyatı" Kırkpınar'ı takip etmek için Edirne'ye geldi.

Samarcidis, AA muhabirine, Kırkpınar'ın atmosferinden çok etkilendiğini ifade etti.

Yunanistan'da minder ve yağlı güreş yaptığını belirten Samarcidis, "Yunanistan'da geçen hafta yapılan güreşlerde şampiyon oldum. 12 yaşından beri güreşle ilgileniyorum. Türkiye'de çok büyük güreşler olduğunu anlatıyorlardı. Bu kadar büyük ve güzel olduğunu tahmin etmiyordum. Çok iyi pehlivanlar var, süper bir atmosfer var. Her zaman geleceğim. İmkanım olsa Kırkpınar'da güreşmek isterim. Her pehlivanın rüyası Kırkpınar'da güreşmektir." diye konuştu.

FOTO: AA

Haberler


Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden yeni eğitim yılı mesajı

Düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 kişi öldü, 25 kişi kayıp

Özgür Ferhat’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

ABTTF, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Başkonsolos Ünal’dan İskeçe Çınar Camii’ne geçmiş olsun ziyareti

YTB Başkanı Turus’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya tepki

Gümülcine Müftülüğü, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Yassıköy Belediye Başkanı İmam, Çınar Camiine yönelik saldırıyı kınadı

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Çınar Camiine yönelik saldırıya kınama

Burhan Baran Çınar Camiine yapılan saldırıyı kınadı

Zeybek’ten Çınar Camiine yapılan saldırıya sert tepki

Çınar Camiine yönelik çirkin eyleme tepki