Anasayfa

09-07-2024
Mendoni, Dimetoka Çelebi Sultan Mehmet Camiinde çalışmaları inceledi
Kültür Bakanı Lina Mendoni, Dimetoka'daki Çelebi Sultan Mehmet (Beyazıt) Camiindeki çalışmaları inceledi.
9 Temmuz 2024 Salı

Kültür Bakanı Lina Mendoni, Dimetoka'daki Çelebi Sultan Mehmet (Beyazıt) Camiindeki çalışmaları inceledi.

Mendoni, bugün (9 Temmuz Salı) kendisine eşlik eden Kültür Bakanlığına bağlı müdürlerle birlikte, Çelebi Sultan Mehmet Camiinde yapılan onarım ve restorasyon çalışmalarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis'in yanı sıra Meriç ilinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı, Dimetoka Belediye Başkanı ve diğer yetkililer yer aldı.

Mendoni restorasyon çalışmalarının 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini vurguladı. Restorasyon çalışmalarının dikkatli yapılması gerektiğini belirten Kültür Bakanı, çalışmaları yakından incelemek üzere 7 Ağustos'ta yeniden bölgeye geleceğini ifade etti.

Mendoni, "Bir eserin restorasyonu her şeyden önce bilimsel ve teknik bir meseledir. Bu nedenle projeyi yerinde görmek ve olası sorunları çözebilmek amacıyla burada olmamız gerekiyor." diye konuştu.

2017 yılında çıkan yangında büyük zarar gören ve Balkanlar'daki en önemli Türk - İslam eserlerinden biri olan Dimetoka'daki Çelebi Sultan Mehmet (Beyazıt) Camiinin restorasyonu Kurtarma Fonu tarafından finanse ediliyor. Projenin 13,5 milyon euro tutarından olduğu belirtildi.

Haberler


Venedik Komisyonu, Yunanistan’ın STK düzenlemelerini inceleyecek

Özgür Ferhat, LEADER ödemelerindeki gecikmeyi sordu

Akaryakıt fiyatları 2 euroya dayandı: Gıda fiyatlarında yeni artış riski

Eğitim için askerliğini tecil ettirmeyenler 12 ay yerine 9 ay askerlik yapacak

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Habipoğlu: “Eğitim özerkliğimiz sistematik olarak ortadan kaldırılıyor”

Özgür Ferhat’tan Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi için özel teşvik talebi

BAKEŞ’ten iki yeni kitap: Şiirden hikayeye uzanan edebiyat yolculuğu

Ölümün karşısında dahi öfkesini dizginleyemeyen zihniyet

Yüksek enflasyon Yunanistan’daki mevduatların değerini eritti

Engelli bireylere yönelik “Kişisel Yardımcı” programı ülke genelinde kalıcı hale geliyor

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünden Mevlit Kandili programı