Anasayfa


07-07-2016
Bayramlaşma törenine yoğun katılım...
Ramazan Bayramı Batı Trakya’da coşkuyla kutlandı.
7 Temmuz 2016 Perşembe



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreni 6 Temmuz Çarşamba günü (bayramın ikinci günü) yapıldı.

Başkonsolosluktaki bayramlaşma, Batı Trakya genelinden yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Aynı gün azınlık sivil toplum kuruluşlarında da bayramlaşma töreni yapıldı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bayramlaşma töreni saat 19:00 – 21:00 arasında yapıldı. Başkonsolosluktaki bayramlaşmaya Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türk azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Ayhan Karayusuf , Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, Rodop ilinden sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Hristos Metios, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Şapçı - Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis, Batı Trakya kökenli İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konukları Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı’nın yanı sıra muavin konsoloslar ve başkonsolosluk çalışanları karşıladı.

Ramazan Bayramı nedeniyle azınlık kuruluşları ve derneklerinde de bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi. Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, Gümülcine Türk Gençler Birliği, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nde, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği'nde de bayramlaşma töreni düzenlendi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup