Anasayfa

12-07-2024
İpsala Belediyesi, Dr. Sadık Ahmet'in ismini caddeye veriyor
Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.
12 Temmuz 2024 Cuma

Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti grubunun teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, "Türkiye'nin birçok ilinde cadde, sokak ve okullara ismi verilen Yunanistan'daki soydaşlarımızın lideri Dr. Sadık Ahmet'e yakışır ilçemizin en iyi caddenin ismini vermeliyiz. Burası da Enez Caddesi" diye konuştu.

Daha sonra Meclis gruplarının dilek ve önerileri görüşüldü. Meclise verilen aranın ardından tüm Meclis üyelerinin oylarıyla Enez Caddesinin isminin Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman oylamanın ardından yaptığı açıklamada, 24 Temmuz'da Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıldönümünde İpsala'da cadde isminin değiştirilmesi için tören düzenleneceğini belirtti.


Haberler


İskeçe Müftülüğünün “Çocuk Camii” programı devam ediyor

Pazarcıların grevi başladı

Eski ehliyetler 2033’e kadar değiştirilecek

Yunanistan’da 2025 kayıtlara geçen en sıcak ikinci yıl oldu

AB’den tarım sektörüne 45 milyar euroluk destek

Seçek Derneği mali kongreye hazırlanıyor

Milletvekili Özgür Ferhat: “Okullarımız bizim özelimizdir”

ABTTF’den Karacaoğlan Türk İlkokuluna saldırıya kınama

TOÇEK “Rumuz Goncagül” ile sahne almaya hazırlanıyor

Hava sahasındaki çöküşe muhalefetten tepki

Batı Trakya’ya yoğun yağış ve fırtına uyarısı

DEB Partisinden Karacaoğlan Türk Azınlık İlkokuluna yönelik saldırıya tepki