Anasayfa

12-07-2024
İpsala Belediyesi, Dr. Sadık Ahmet'in ismini caddeye veriyor
Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.
12 Temmuz 2024 Cuma

Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti grubunun teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, "Türkiye'nin birçok ilinde cadde, sokak ve okullara ismi verilen Yunanistan'daki soydaşlarımızın lideri Dr. Sadık Ahmet'e yakışır ilçemizin en iyi caddenin ismini vermeliyiz. Burası da Enez Caddesi" diye konuştu.

Daha sonra Meclis gruplarının dilek ve önerileri görüşüldü. Meclise verilen aranın ardından tüm Meclis üyelerinin oylarıyla Enez Caddesinin isminin Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman oylamanın ardından yaptığı açıklamada, 24 Temmuz'da Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıldönümünde İpsala'da cadde isminin değiştirilmesi için tören düzenleneceğini belirtti.


Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde