Anasayfa

12-07-2024
İpsala Belediyesi, Dr. Sadık Ahmet'in ismini caddeye veriyor
Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.
12 Temmuz 2024 Cuma

Edirne iline bağlı İpsala Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantılarında verilen bir önerge ile İpsala Bayrambey Mahallesi Enez Caddesinin Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in isminin verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti grubunun teklifi üzerine söz alan Belediye Başkanı Mehmet Kerman, "Türkiye'nin birçok ilinde cadde, sokak ve okullara ismi verilen Yunanistan'daki soydaşlarımızın lideri Dr. Sadık Ahmet'e yakışır ilçemizin en iyi caddenin ismini vermeliyiz. Burası da Enez Caddesi" diye konuştu.

Daha sonra Meclis gruplarının dilek ve önerileri görüşüldü. Meclise verilen aranın ardından tüm Meclis üyelerinin oylarıyla Enez Caddesinin isminin Dr. Sadık Ahmet Caddesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Kerman oylamanın ardından yaptığı açıklamada, 24 Temmuz'da Dr. Sadık Ahmet'in ölüm yıldönümünde İpsala'da cadde isminin değiştirilmesi için tören düzenleneceğini belirtti.


Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği seçimleri yapıldı

Rodos’ta 23 Nisan coşkusu

Selanik Derneği’nde Kadınlar Günü buluşması

Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi

Borçlara 72 taksit geri geliyor

İTB genel kurulu yarın

AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması

Topsidis, Doğu Makedonya - Trakya’daki ticaret temsilcileriyle görüştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde genel kurul heyecanı

Yassıköy Belediyesinden çocuklara özel şenlik

Gümülcine’de ’Gelenekten Geleceğe’ paneli ve 23 Nisan resepsiyonu