Anasayfa

13-07-2024
Yaşlılar ve riskli gruplara Kovid uyarısı
Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), ülkede artan Kovid-19 vakalarına karşı yaşlıları ve riskli grupları hastalığa karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.
13 Temmuz 2024 Cumartesi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), ülkede artan Kovid-19 vakalarına karşı yaşlıları ve riskli grupları hastalığa karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.

EODY’nin yayımladığı haftalık raporda, 1-7 Temmuz’da kaydedilen Kovid-19 vakaları hakkında bilgi paylaşıldı.

Raporda, "Virüsün (Kovid-19) daha aktif olması nedeniyle hastaneye yatışların arttığı tespit edildi. Yaşlılara ve riskli gruplara solunum yolu enfeksiyonlarına karşı dikkatli olmalarını ve (Kovid-19) semptomu görmeleri halinde derhal doktora başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Nüfusun geneline ise riskli gruplarla yakın teması sınırlandırmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

7 günde 21 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen raporda, temmuzun ilk haftasında, bu hastalığa yakalanan 575 kişinin hastanelerde tedavi gördüğü bilgisi aktarıldı.



Haberler


Çiftçiler Larisa’da milletvekili bürolarının önünde protesto düzenledi

Savcı: “Altın Şafak bir suç örgütüdür, seçimlere katılım sadece bir vitrin”

Horozlu Mezarlığı davasında karar: Belediye Başkan Yardımcısına 9 ay hapis

Miçotakis’ten çiftçilere görüşme çağrısı: “Pazartesi Maksimu’da bekliyorum”

Işık Sadık Ahmet, İstanbul’da insan hakları panelinde konuştu

İskeçe’de Success Dersanesinden deprem tatbikatı

Çiftçi eylemleri için gözler yarınki toplantıya çevrildi

Girit’te OPEKEPE operasyonu!

Pierrakakis Eurogrup Başkanı oldu

AA muhabiri Ayhan Mehmet’in karesi The Guardian’da “Günün Fotoğrafı” seçildi

YTB heyetinden Bulgaristan Başmüftülüğüne ziyaret

Hariçis’ten Batı Trakya’daki çiftçilere destek ziyareti