Anasayfa

15-07-2024
EURO 2024 şampiyonu İspanya
İspanya, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) finalinde İngiltere’yi 2-1 yenerek kupayı kazandı.
15 Temmuz 2024 Pazartesi

İspanya, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) finalinde İngiltere’yi 2-1 yenerek kupayı kazandı.
Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelede İspanya’ya şampiyonluğu getiren golleri, 47. dakikada Nico Williams ve 86. dakikada Mikel Oyarzabal attı.
İngiltere’nin tek golü ise 73. dakikada Cole Palmer’dan geldi.

İSPANYA REKOR KIRDI
EURO 2024 finalinde İngiltere’yi mağlup eden İspanya, 17. kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 4. kez kupayı kazandı.

Bu turnuva öncesinde Almanya ile birlikte 3’er şampiyonluğu bulunan ve en fazla mutlu sona ulaşan 2 takımdan biri olan İspanya, 4. kez şampiyon olarak Avrupa Şampiyonası’nı en fazla kazanan takım ünvanını elde etti.
İspanyollar, 5. kez mücadele ettiği finalde 4. kez kupaya uzandı. İspanya, 1964, 2008 ve 2012’de de şampiyonluğa ulaşırken, 1984’te ise ikinci oldu.

İNGİLTERE ÜST ÜSTE 2. KEZ FİNALDE KAYBETTİ
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda üst üste ikinci kez finalde mücadele eden İngiltere, yine mutlu sona ulaşamadı. Turnuva tarihinde ikinci finalini oynayan İngilizler, bir kez daha sahadan üzgün ayrıldı.

FİNAL MAÇININ OYUNCUSU WİLLİAMS
İspanya-İngiltere maçının oyuncusu, İspanya’ya şampiyonluğu getiren gollerden ilkini atan Nico Williams oldu. Williams, turnuvada ikinci golünü İngiltere ağlarına gönderdi.

Haberler


Özgür Ferhat’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebi mecliste reddedildi

Perşembe akşamı yağış, 1 Mayıs’ta soğuk hava etkili olacak

Başkonsolos Ünal, Taşağıl köyünü ziyaret etti

Rodop ve Dedeağaç’ta dolandırıcılık şebekesine darbe

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinden büyük başarı

Avrupa Hür İttifakından AB’ye çağrı: “Fonların merkezileştirilmesine son verin”

İstanbul BATÖB’den mezunlara veda etkinliği

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü’nde nisan ayı buluşması

Arnavutluk, ABD ve Yunanistan’dan enerji anlaşmaları

İskeçe Türk Birliği yeni yönetiminden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

Brika’nın yerine Pavlakaki görevlendirildi

Santorini’de deprem riskine karşı sivil koruma tedbirleri devrede