Anasayfa

16-07-2024
15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz köyünde anıldı
15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişimi sırasında şehit olan Yeni Şafak gazetesinin foto muhabiri Mustafa Cambaz, doğduğu köy Menetler’de anıldı.
16 Temmuz 2024 Salı



Türkiye’de, 15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit edilen Batı Trakyalı gazeteci Mustafa Cambaz için anma programı düzenlendi. Cambaz’ın köyü Menetler’de, Gümülcine Müftülüğü din görevlileri tarafından mevlit ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Menetler köyündeki mevlidin ardından yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin temelini sarsmak istediler ama sarsamadılar. Ne kadar sağlam olduğumuzu bu vesileyle görmüş olduk." dedi. Ünal, 15 Temmuz gecesinin, hainlerin zehirlerini kurşun olarak akıtmaya karar verdiği gece olduğunu söyledi. Başkonsolos Ünal, 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’a bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de konuşmasında, Türkiye’de Mustafa Cambaz’ın anısının yaşatıldığını belirterek, "Bizler Batı Trakya’da Cambaz’ın anısına ne kadar sahip çıkıyoruz, daha çok sahip çıkmalıyız." ifadesini kullandı. Müftü Şerif şehitlik mertebesine işaret ederek, Mustafa Cambaz’ın ölümünün ailesini, yakınlarını ve Batı Trakya’yı üzdüğünü, fakat aynı zamanda Balkan coğrafyasından sadece Batı Trakya’dan Menetler köyünden Mustafa Cambaz’ın bu dava uğruna şehit olduğunu, bunun da büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Menetler köyündeki mevlide Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Muavin Konsolos Barış Çulha, Milletvekili Özgür Ferhat, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve meclis üyeleri, Kozlukebir belediyesi UMUT listesi başkanı Tarkan Multaza, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Erol Yoluç, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer, din görevlileri ve soydaşlar katıldı.

Mevlidin duasını Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

Etkinliğin sonunda katılımcılara yemek ikram edildi.

Haberler


Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt