Anasayfa

18-07-2024
Despina Vandi Çeşme konserinde sahneye çıkmadı
Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin, İzmir’in Çeşme ilçesinde vereceği konser, iddiaya göre sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etmesi nedeniyle iptal edildi.
18 Temmuz 2024 Perşembe

Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin, İzmir’in Çeşme ilçesinde vereceği konser, iddiaya göre sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterinin indirilmesini talep etmesi nedeniyle iptal edildi.

Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi tarafından Çeşme Açıkhava Tiyatrosunda eğitim yararına konser organize edildi. Seyircilerin doldurduğu tiyatroda konseri verecek olan Despina Vandi, bekleyişe rağmen sahneye çıkmadı.

Bir süre sonra açıklama yapan Vakfın İzmir Şubesi Başkanı Gülnur Sonbayraktar, son dakikada elde olmayan nedenlerle sanatçının konsere çıkamadığını, isteyenlere biletlerin iade edilebileceğini söyledi.

Sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, eğitim yararına olan konsere belediye olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini ancak Despina Vandi’nin sahneye çıkmak istemediği bilgisinin geldiğini söyledi.

Denizli, "Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk’ün posterinin inmesini istiyormuş. Hiç yuhlamayın, bu güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum kendisinin. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik ve biz her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan ve bu inançta olan insanlarız." diye konuştu.

Denizli sözlerine şöyle devam etti: "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk’ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sükunetle. Ama dilerim bir daha gittiği hiçbir ülkede o ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri ve onun sembolü yaptıkları bayraklarını indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur."

FOTO: AA

Haberler


Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı

AP’deki 3 grup, AB’yi Gazze’deki soykırımı sona erdirmeye çağırdı

“Yunanistan’da hükümet, yüksek mahkeme başkanlarının belirlenmesinde hukukun üstünlüğünü ihlal ediyor”

Üşekdere köyündeki içme suyu sorununa çözüm

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi Atina’daki büyükelçiliği personelini tahliye etti

Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki