Anasayfa

19-07-2024
Biber üreticileri aşırı sıcaklar nedeniyle tazminat talep ediyor
Son günlerde bölgede etkili olan aşırı sıcaklar ve kuraklık tarım ürünlerinin zarara uğramasına neden oluyor.
19 Temmuz 2024 Cuma

Son günlerde bölgemizde etkili olan aşırı sıcaklar ve kuraklık bölgedeki biber üretimini de olumsuz etkiliyor. Trakya Tarım Kooperatifi, biber üreticilerinin üretim miktarındaki azalma ve ürün kalitesindeki düşüş nedeniyle tazminat talebinde bulundu.

Merkezi Gümülcine’de bulunan Trakya Tarım Kooperatifi Başkanı Erdi Şerif, GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, Tarım Bakanı ve Tarım Tazminatlar Kurumuna (ELGA) gönderdikleri yazıyla biber üreticilerinin uğradığı zararın tazmin edilmesini istediklerini söyledi.

Erdi Şerif, dün (18 Temmuz Perşembe) Rodop iline bağlı Satıköy’de biber alımının yapıldığı depo önünde yaptığı paylaşımda, sıcaklığın öğle saatlerinde 45 dereceye kadar çıktığını belirterek, ELGA’nın uygulamalarına göre aşırı sıcaklar nedeniyle üreticilere tazminat ödenmesi gerektiğini vurguladı ve zararı yerinde tespit etmek amacıyla ELGA yetkililerini bölgeye davet etti.
https://www.facebook.com/100012144407392/videos/1048062350265640/

Haberler


Aynoroz’da 5,3 büyüklüğünde deprem

Soydaşlar Başkonsolosluğun bayramlaşma töreninde buluştu

Panathinaikos başantrenörü Ataman ve kulüp sahibi Yannakopulos’a ceza

Ayvalık’tan Midilli Adası’na geçişlerde yoğunluk yaşanıyor

Olimpiakos, Panathinaikos AKTOR’u yenerek final serisinde 2-1 öne geçti

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Ahmet Kurt’dan bayram mesajı

Caner İmam’dan bayram tebriği

Erdem Hüseyin’den Kurban Bayramı mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği