Anasayfa


29-04-2015
Çanakkale Savaşları Gümülcine’de anlatıldı
Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) 24 Nisan Cuma günü “Çanakkale Savaşı’nın Edebiyata Yansıması” konulu bir panel düzenledi.
29 Nisan 2015 Çarşamba

Panele konuşmacı olarak Türkiye’den Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Ensar Kesebir ve Tahir Özkan katıldı.

Dr. Kesebir, Çanakkale Savaşı trajedisini göstermek için sanatçılara cephenin gösterildiğini ve daha sonra yaşadıklarını kaleme aldıklarını söyledi. Kenan Hulusi Koray, Ömer Seyfettin, Fahri Celal Göktuna ve Aka Gündüz gibi sanatçıların Türk ordusunun kahramanlıklarını ve Atatürk’ü yazdıklarını belirten Kesebir, “Türk askerinin baş düşmanı olarak hep İngilizler yazılmıştır” dedi.

Panele katılan konuşmacılardan okutman Tahir Özkan ise Çanakkale’nin ve I. Dünya Savaşı’nın önemini, Osmanlı’nın savaştığı cepheleri, İngiliz ve Fransızlar’ın Çanakkale Cephesi’ni açmalarının sebeplerini, Osmanlı’nın savaşa girmesinin ve Çanakkale Cephesi’nin açılma nedenlerini anlattı. Özkan, son olarak Deniz Savaşı’nın 15 Ocak 1915’te başladığını ve 18 Mart 1915 tarihinde sona erdiğini belirterek, Nusret mayın gemisi ile Seyyid Onbaşı’nın savaşının kaderini değiştirdiklerini kaydetti. Özkan, “Savaşı kazandıran aşk, şevk ve kısacası imandır.” ifadelerini kullandı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde düzenlenen panel, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin tanıtımıyla sona erdi.

GTGB lokalinde düzenlenen panele Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Murat Ertaş, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu, GTGB Başkanı Koray Hasan, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, MMMM Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak