Anasayfa

23-07-2024
Zeybek: ‘Azınlık okulları, Gökçeler’de olduğu gibi kültürel etkinlikler için tahsis edilmeli’
İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, geçtiğimiz günlerde Gökçeler Azınlık İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen Gençlik Festivaline atıfta bulunarak, bu tür etkinlikler için gerekli izinlerin tüm azınlık okulları için verilmesini istedi.
23 Temmuz 2024 Salı

İskeçe Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, geçtiğimiz günlerde Gökçeler Azınlık İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen Gençlik Festivaline atıfta bulunarak, bu tür etkinlikler için gerekli izinlerin tüm azınlık okulları için verilmesini istedi.

Zeybek, daha önce benzer etkinlikler için izin verilmediği için bu ayrıcalığın siyasi istismar yapıldığı izlenimi vereceğini kaydetti.

Milletvekili Zeybek konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “20 Temmuz 2024 Cumartesi günü, Gökçeler (Selero) İskeçe (Xanthi) Azınlık İlköğretim Okulunun avlusunda, Gökçeler (Selero) Gençlik Derneği büyük bir başarı ile geleneksel Gençlik Festivali’ni düzenledi. Etkinlikler, İskeçe (Xanthi) İlköğretim Müdürlüğünün izniyle gerçekleştirildi. Gelecekte de bu tür izinler, tüm Azınlık Okulları için ayrım yapılmadan verilmesini ve benzer etkinliklerin düzenlenmesini umuyoruz, çünkü geçmişte benzer etkinlikler için izin verilmediği durumlar olduğu için bu ayrıcalık siyasi istismar yapıldığı izlenimini verecektir.”


Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti

Paşevik’te Miraç Kandili programı yoğun katılımla gerçekleşti

Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı