Anasayfa

24-07-2024
Hava değişiklikleri nedeniyle Sivil Koruma Bakanlığı alarm durumunda
Ülke genelinde yaşanan ani hava değişiklikleri nedeniyle İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığının alarm durumuna geçtiği bildirildi.
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Ülke genelinde yaşanan ani hava değişiklikleri nedeniyle İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığının alarm durumuna geçtiği bildirildi.

Basında yer alan haberlere göre, bazı bölgelerde aşırı sıcaklıklar yaşanırken, diğer bölgelerde ise şiddetli fırtına nedeniyle sel baskınları meydana geldiği belirtildi.

Birçok yerde yıldırım düşmesi sebebiyle yangın çıktığı aktarılan haberlerde, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığının alarm durumuna geçtiği ifade edildi.

39 NOKTADA YANGIN
Bakanlığın verilerine göre, yerel saatle 13.00-17.00’de yıldırım düşmesi nedeniyle 39 noktada yangın çıktı.

Taşoz, Kozani, Fokida ve Korint’te yıldırım düşmesi kaynaklı yangın çıkarken, Dedeağaç’ta ise yoğun yağış, dere ve nehirlerin taşmasına neden oldu.

Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Korint’te yangına müdahalede bulunan bir itfaiye eri ise yaralandı.

Haberler


18–29 yaş arası işsizlere 17 bin 500 euro hibe

Gümülcine İtfaiyesinin taşınması için meclisten onay

Şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi

İTB yürüyüşüyle ilgili ‘maske davası’ 4 yılı aşkın bir süre sonra sonuçlandı

Yunanistan’ın savunma planına AB onayı

Yeni Soldan hükümetin göç politikalarına eleştiri

Taygetos çevresindeki iki yerleşim birimi tahliye edildi

Samaras’tan hükümete Türkiye politikası eleştirisi

Gravanis’ten yüzde 16’lık su zammının kaldırılması çağrısı

Uzun süreli işsizlere aylık 200 euro destek

İTB’de tıp bölümü tanıtıldı

İskeçe Müftülüğünde Ramazan öncesi din görevlileri toplantısı yapıldı