Anasayfa

24-07-2024
Erdoğan: ‘Batı Trakya Türklerine kol kanat germeye devam edeceğiz’
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (24 Temmuz Çarşamba) AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasına, vefatının 29’uncu yılında Batı Trakya Türklerinin efsanevi lideri merhum Doktor Sadık Ahmet’i rahmetle anarak başladı.
24 Temmuz 2024 Çarşamba

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (24 Temmuz Çarşamba) AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasına, vefatının 29’uncu yılında Batı Trakya Türklerinin efsanevi lideri merhum Doktor Sadık Ahmet’i rahmetle anarak başladı.

Doktor Sadık Ahmet’in, inandığı değerleri savunmaktan, bu uğurda bedel ödemekten çekinmeyen, ismiyle müsemma bir dava adamı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Batı Trakya Türk Azınlığın bugün sahip olduğu kazanımlarda, merhum Sadık Ahmet’in yürüttüğü mücadelenin çok büyük payı vardır. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine ve yol arkadaşlarına sabır diliyor; Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Batı Trakya’daki kardeşlerimizin yanlarında olacağımızı burada tekrar vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

Yunanistan ile gelişen diyalogdan, Batı Trakya Türk Azınlığının hak ve hukukunun korunması noktasında da istifade ettiklerini anlatan Erdoğan, "Yunan makamlarıyla görüşmelerimizde, Batı Trakya’daki soydaşlarımızın sorunları gündemimizin ilk sırasında yer alıyor. Özellikle din ve ibadet hürriyeti ile eğitim haklarına dair meseleler sürekli takibimizdedir. Yunanistan tarafından atılan bütün adımları takip ediyor, ihtiyaç halinde gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra da Batı Trakya Türk Azınlığa kol-kanat germeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

FOTO: AA

Haberler


BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki

Zaharaki’den tepki çeken yasa sonrası Ruşenler ziyareti

Zeybek’ten sert eleştiri: ’Azınlık eğitimi ve hakları göz ardı ediliyor’

Yunanistan – İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

Bir evde 174 silah ve yaklaşık 15 bin 500 fişek ele geçirildi