Anasayfa

26-07-2024
Son 44 yılın en uzun süreli sıcak hava dalgası yaşandı
Yunanistan’da 1980’den bu yana en uzun süreli sıcak hava dalgasının temmuz ayında yaşandığı bildirildi.
26 Temmuz 2024 Cuma

Meteoroloji Müdürlüğüne göre, temmuz ayında 16 gün boyunca devam eden aşırı sıcaklar, 1980’den bu yana en uzun süren sıcak hava dalgası oldu.

Böyle bir durumun en son 15 gün süren sıcaklık dalgasıyla Temmuz 2023’te yaşandığını belirten uzmanlar, iklim değişikliğinin aşırı hava koşullarının başlıca nedenleri arasında bulunduğunu kaydetti.

Uzmanlar, bu yılki sıcak hava dalgasından en çok Dedeağaç, Dimetoka, Taşoz, Drama, Nea Peramos, Kavala, Serez, İskeçe, Selanik ve Pire’nin etkilendiğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ülkede sıcak hava dalgasının etkili olduğu günlerde çalışanların korunması amacıyla çeşitli tedbirler almıştı.

Parthenon Tapınağı’nın da bulunduğu Akropolis aşırı sıcaklık nedeniyle 12.00-17.00 saatlerinde ziyarete kapalı kalmış, açık havada yapılan inşaat, kurye hizmetleri ve ürün nakliyatı gibi işlerin durdurulmasına karar verilmişti. Bu kurallara uymayan işverenlere, her çalışan için 2 bin euro para cezası kesileceği duyurulmuştu.

Beyaz yakalılar ve memurlara ise 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda uzaktan çalışma imkanı sağlanmıştı.

Haberler


Almanya Avrupa’nın “en güçlü konvansiyonel ordusu” için harekete geçti

Çiftçiler Bahçeköy (Kipi) Sınır Kapısını TIR’lara kapadı

Özgür Ferhat: “Çiftçinin yanındayız, bu mücadelenin destekçisiyiz”

AADE’den yurt dışına taşınanlara vergi uyarısı

Kooperatif Başkanı Sinan Ahmet: “Tütün üreticisi en büyük haksızlığı yaşıyor”

Gümülcine Belediye Meclisi çiftçilere destek için toplanıyor

Fransa’da cami ve Türk derneğine saldırı

“Kişisel Numara” uygulaması resmen başladı

BTTÖB: “Tarihteki kara günün yıl dönümünü yaşıyoruz”

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü ilk buluşmasını gerçekleştirdi

Rodop İli Sigortacılar Derneğinde yeni yönetim belirlendi

Çiftçi blokajı sürüyor: Atina – Selanik Otoyulu kapalı