Anasayfa

26-07-2024
Polakis SİRİZA meclis grubundan ihraç edildi
SİRİZA Hanya Milletvekili Pavlos Polakis, SİRİZA meclis grubundan ihraç edildi. Parti başkanı Stefanos Kasselakis, mecliste Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in danışmanı olan bir kadına yaptığı sözlü saldırı ve hakaret sonrasında milletvekili Polakis’i meclis grubundan ihraç etti.
26 Temmuz 2024 Cuma

SİRİZA Hanya Milletvekili Pavlos Polakis, SİRİZA meclis grubundan ihraç edildi. Parti başkanı Stefanos Kasselakis, mecliste Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis’in danışmanı olan bir kadına yaptığı sözlü saldırı ve hakaret sonrasında milletvekili Polakis’i meclis grubundan ihraç etti.

Sağlık Bakanlığına ait yasa taslağının görüşüldüğü meclis alt komisyonunda söz alan milletvekili Polakis, bakanın danışmanı olan bir kadına yönelik, “Yüzünüzde gülümseme olmayan, sinir bozucu bir ifade var. Yüzünüzü bu şekilde çevirmeyin. Yüzünüzü böyle daimi bir şekilde çevirmeniz sinir bozucu.” ifadelerini kullanması toplantıya katılanlardan büyük tepki gördü.

Toplantıya katılanların kadının sağlık sorunu olduğunu söylemesine rağmen milletvekili Polakis’in özür dilememesi de tepki yarattı.

Olay, SİRİZA Başkanı Kasselakis’in Hanya milletvekili Polakis’i partisinin meclis grubundan ihracıyla sonuçlandı. Tüm siyasi partiler yayımladıkları açıklamalarla Polakis’i kınadı.

Komisyon toplantısına katılan bazı kadın milletvekilleri ve sözlü saldırıya uğrayan danışman ise gözyaşlarına boğuldu.



Haberler


Son ankette YDP önde, Çipras yeniden gündemde

Batı Nil virüsü nedeniyle bir haftada 2 kişi hayatını kaybetti

Bankalardan “step up” konut kredisi müşterilerine yeni seçenekler

Dedeağaç ile Odessa’yı bağlayacak yeni karayolu gündemde

Bağcılar Belediyesinden Batı Trakya ziyareti

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu seçimleri gerçekleşti

Zervudakis ve Kana’dan Gümülcine’de ücretsiz müzik ziyafeti

Batı Trakya Türk Kadın Platformu Edirne’deki ilk yardım eğitimine katıldı

Hastanelerde randevu sistemi 1 Ekim’den itibaren değişiyor

Kozlukebir Belediyesine yol yatırımları

Türkiye’nin yeni Rodos Başkonsolosu göreve başladı

Et fiyatları yüzde 6,2 arttı