Anasayfa

29-07-2024
Doktorlar 24 saatlik greve gitti
Ülke genelinde hastanelerde çalışan doktorlar, parlamentoda oylamaya sunulan ruh sağlığı yasasına karşı 24 saatlik grev başlattı.
29 Temmuz 2024 Pazartesi

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGΕ) ve Atina-Pire Hastane Doktorları Birliğinin (EINAP) çağrısıyla doktorlar, ruh sağlığı alanında değişiklik öngören yasa tasarısına tepki göstermek amacıyla 24 saatlik greve gitti.

Atina’daki Sintagma Meydanı’nda bir araya gelen doktorlar ve bağımlılıkla mücadele kuruluşları çalışanları, hükümeti protesto etti.

Göstericiler, yasa tasarısının kabul edilmesinin, ruh sağlığı ve bağımlılıkla mücadele alanında yıkıcı etkiler yaratacağını ve bu alanlardaki mevcut sistemin daha da kötüleşmesine neden olacağını ileri sürüyor.

Yeni yasa tasarısı, Atina’da devlete ait iki hastanenin kapatılmasını, ücretsiz tedavi programlarının sonlandırılmasını ve doktorların farklı kurumlara veya şehirlere kaydırılmasını öngörüyor.

Haberler


Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’a müftülük tepkisi

Maronya - Şapçı Belediyesinden altın madenciliğine karşı karar

BTTADK’dan müftü atamalarına tepki: “Çözüm yerine dayatma sürüyor”

Yunanistan’ı sarsan Pizza skandalı

İngiltere’den vatandaşlarına 72 saatlik acil durum hazırlığı çağrısı

Şike soruşturmasında iki muhbirden kritik ipuçları

Müftü atamalarına ABTTF’den tepki

Yunanistan’dan BM’ye Türkiye-Libya mutabakatının geçersizliğine ilişkin mektup

Hüseyin Zeybek’ten yurt dışında çalışan işçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Celal Bayar Lisesi öğrencisi Sema Nur’dan SAT sınavında büyük başarı

Özgür Ferhat, Rodoplu pamuk üreticilerinin zararlarını Meclise taşıdı

Patrik Vartholomeos’un 35. yılına özel ayin