Anasayfa

29-07-2024
Doktorlar 24 saatlik greve gitti
Ülke genelinde hastanelerde çalışan doktorlar, parlamentoda oylamaya sunulan ruh sağlığı yasasına karşı 24 saatlik grev başlattı.
29 Temmuz 2024 Pazartesi

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGΕ) ve Atina-Pire Hastane Doktorları Birliğinin (EINAP) çağrısıyla doktorlar, ruh sağlığı alanında değişiklik öngören yasa tasarısına tepki göstermek amacıyla 24 saatlik greve gitti.

Atina’daki Sintagma Meydanı’nda bir araya gelen doktorlar ve bağımlılıkla mücadele kuruluşları çalışanları, hükümeti protesto etti.

Göstericiler, yasa tasarısının kabul edilmesinin, ruh sağlığı ve bağımlılıkla mücadele alanında yıkıcı etkiler yaratacağını ve bu alanlardaki mevcut sistemin daha da kötüleşmesine neden olacağını ileri sürüyor.

Yeni yasa tasarısı, Atina’da devlete ait iki hastanenin kapatılmasını, ücretsiz tedavi programlarının sonlandırılmasını ve doktorların farklı kurumlara veya şehirlere kaydırılmasını öngörüyor.

Haberler


İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Dolaphan Ortaokulu’ndaki ’Kalanta’ etkinliğine tepki

Dünya Yunanca Dili Günü etkinliği için İstanbul ve Yunanistan’dan öğrenciler bir araya geldi

Et fiyatları yüzde 13 arttı

Avramopulos’tan Atina – Ankara temasına destek

BTAYTD yönetiminden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Ahmet Kurt: “Dolaphan ortaokulundaki etkinlik için herhangi bir ödeme yapılmamıştır”

Dolandırıcılık girişimi polis operasyonuyla engellendi

Silahlı Kuvvetlerde casusluk soruşturması sürüyor

Dolaphan’daki ortaokulda “Kalanta” etkinliği tepkilere yol açtı

Yassıköy gişelerindeki kazada karar çıktı

BTAYTD Kadınlar Kolundan çocuklar için oyuncak kampanyası

Erdoğan–Miçotakis görüşmesi öncesi Marinakis’ten dikkat çeken yazı