Anasayfa

01-08-2024
Shinas’ın yerine Cicikostas önerildi
Yunanistan, Avrupa Birliği Komisyonu Komiserliği için Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas’ı önerdi.
1 Ağustos 2024 Perşembe

Yunanistan, Avrupa Birliği Komisyonu Komiserliği için Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas’ı önerdi.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i konuyla ilgili bilgilendirdiğini açıkladı.

Marinakis, "Bu, Makedonya ve Kuzey Yunanistan’ın Avrupa için önemini vurgulayan siyasi nitelikte bir seçimdir." dedi.

Öneri kabul edilirse, Cicikostas, Yunanistan’ın şu andaki Avrupa Komisyonu Komiseri ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas’ın yerini alacak.

1978 doğumlu olan Apostolos Cicikostas, Washington DC’deki Georgetown Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi, Dış Politika ve Diplomasi eğitimi aldı. ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı’nın ofisinde çalıştı. University College of London’da Avrupa Kamu Yönetimi ve Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi aldı.

2007’de yapılan ulusal seçimlerde YDP’den Selanik milletvekili seçilen Cicikostas, 2014 yılından bu yana Orta Makedonya Eyalet Başkanı seçiliyor.

2020’de Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Başkanı seçilen Cicikostas, İngilizce ve Fransızca biliyor.

FOTO: @tzitzikostas (X Platformu)

Haberler


Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde

Sivrisineklere karşı havadan ilaçlama başladı

ABTTF’den Yunanistan Dışişleri Bakanlığına tepki: “Toplumumuzun kimliği inkâr ediliyor”

Özgür Ferhat, hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını Tarım Bakanlığına iletti

Edirne Dini İhtisas Merkezi Balkanlar’a da hizmet verecek

‘Thisavros Barajı’ndaki su kesintisi bölge tarımını tehdit ediyor’

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor