Anasayfa

02-08-2024
Rodop ilinde veba virüsüne rastlandı
Virüsün tespit edildiği birimdeki 273 koyun itlaf edilecek.
2 Ağustos 2024 Cuma

Rodop ilindeki bir koyun sürüsünde veba virüsünün tespit edildiği belirtildi. İki şüpheli sürüyle ilgili de laboratuvar sonuçlarını bekleniyor.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden yapılan açıklamada, dün (1 Ağustos) yapılan incelemeler sonucunda bir koyun çiftliğinde veba salgınına rastlandığı kaydedildi.

Eyaletin başka bölgelerinden veterinerlerin de katılımıyla Rodop ilinde yer alan küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemelerin yapılacağı da belirtildi. Ayrıca hastalığın insanlara bulaşmadığına vurgu yapıldı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberinde, söz konusu sürünün sahibinin kısa bir süre önce bir tüccardan koyun satın aldığı ve veba virüsünün buradan bulaşmış olabileceği belirtildi.

ERT’e konuşan Veterinerlik ve Tarım Ekonomisi Müdürü Nikos Fotinias, 273 koyunun tamamının itlaf edileceğini ve öngörülen tüm prosedürlerin uygulanacağını açıkladı.

Haberler


Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’

PosoKanei uygulaması hizmete girdi: Vatandaşlar market fiyatlarını karşılaştırabilecek

BTAYTD’den Eyalet Başkanı Topsidis’e nezaket ziyareti

Tine ve Kırlangıç adalarında su sıkıntısı için olağanüstü hal ilan edildi  

Zeybek’ten Tarım Bakanlığın yanıtına tepki

Çörekköy Sınır Kapısı için 15 milyon euroluk modernizasyon projesi

İskeçe’de suya zam kararı meclisten geçti

İskeçe Çınar Camii davası 18 Haziran Perşembe günü

Kızılhaçtan balon balığı uyarısı

Yargıtay kararı bozdu,Yiotopulos yeniden cezaevine gönderildi

Hüseyin Zeybek’ten Genç Çiftçiler Programındaki 19 aylık gecikmeye tepki