Anasayfa

02-08-2024
Rodop ilinde veba virüsüne rastlandı
Virüsün tespit edildiği birimdeki 273 koyun itlaf edilecek.
2 Ağustos 2024 Cuma

Rodop ilindeki bir koyun sürüsünde veba virüsünün tespit edildiği belirtildi. İki şüpheli sürüyle ilgili de laboratuvar sonuçlarını bekleniyor.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden yapılan açıklamada, dün (1 Ağustos) yapılan incelemeler sonucunda bir koyun çiftliğinde veba salgınına rastlandığı kaydedildi.

Eyaletin başka bölgelerinden veterinerlerin de katılımıyla Rodop ilinde yer alan küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemelerin yapılacağı da belirtildi. Ayrıca hastalığın insanlara bulaşmadığına vurgu yapıldı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberinde, söz konusu sürünün sahibinin kısa bir süre önce bir tüccardan koyun satın aldığı ve veba virüsünün buradan bulaşmış olabileceği belirtildi.

ERT’e konuşan Veterinerlik ve Tarım Ekonomisi Müdürü Nikos Fotinias, 273 koyunun tamamının itlaf edileceğini ve öngörülen tüm prosedürlerin uygulanacağını açıkladı.

Haberler


Hükümetin önerdiği anayasa reformu mecliste görüşülmeye başlandı

Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları Sofya’da görüştü

Yunanistan’da uyuşturucu kullanımında tehlikeli yükseliş

TOÇEK Tiyatro Topluluğu Konya’da ayakta alkışlandı

Yonca üreticileri için de minimis başvuruları bugün başlıyor

Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin

Bulatköy’de 24. Kiraz Festivali başlıyor

BTAYTD yönetiminden Gümülcine Belediye Başkanına ziyaret

Interview anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, Çipras ve PASOK ikinci sıra için yarışıyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin istinaftan başvurusu red edildi

DEB Partisi EFA genel kuruluna katıldı