Anasayfa

02-08-2024
Rodop ilinde veba virüsüne rastlandı
Virüsün tespit edildiği birimdeki 273 koyun itlaf edilecek.
2 Ağustos 2024 Cuma

Rodop ilindeki bir koyun sürüsünde veba virüsünün tespit edildiği belirtildi. İki şüpheli sürüyle ilgili de laboratuvar sonuçlarını bekleniyor.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden yapılan açıklamada, dün (1 Ağustos) yapılan incelemeler sonucunda bir koyun çiftliğinde veba salgınına rastlandığı kaydedildi.

Eyaletin başka bölgelerinden veterinerlerin de katılımıyla Rodop ilinde yer alan küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemelerin yapılacağı da belirtildi. Ayrıca hastalığın insanlara bulaşmadığına vurgu yapıldı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberinde, söz konusu sürünün sahibinin kısa bir süre önce bir tüccardan koyun satın aldığı ve veba virüsünün buradan bulaşmış olabileceği belirtildi.

ERT’e konuşan Veterinerlik ve Tarım Ekonomisi Müdürü Nikos Fotinias, 273 koyunun tamamının itlaf edileceğini ve öngörülen tüm prosedürlerin uygulanacağını açıkladı.

Haberler


Zeybek’ten ’Kalanda’ uygulamasına sert tepki: ’Bu masum bir kültürel etkinlik değil’

“Evliliğe İlk Adım” seminerleri çevrim içi final yaptı

Burhan Baran’dan “Kalanta” etkinliğine sert tepki: “Bu bir asimilasyon çalışmasıdır”

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Dolaphan Ortaokulundaki ’Kalanta’ etkinliğine tepki

Dünya Yunanca Dili Günü etkinliği için İstanbul ve Yunanistan’dan öğrenciler bir araya geldi

Et fiyatları yüzde 13 arttı

Avramopulos’tan Atina – Ankara temasına destek

BTAYTD yönetiminden Mustafa Trampa’ya ziyaret

Ahmet Kurt: “Dolaphan ortaokulundaki etkinlik için herhangi bir ödeme yapılmamıştır”

Dolandırıcılık girişimi polis operasyonuyla engellendi

Silahlı Kuvvetlerde casusluk soruşturması sürüyor

Dolaphan’daki ortaokulda “Kalanta” etkinliği tepkilere yol açtı