Anasayfa

02-08-2024
Rodop ilinde veba virüsüne rastlandı
Virüsün tespit edildiği birimdeki 273 koyun itlaf edilecek.
2 Ağustos 2024 Cuma

Rodop ilindeki bir koyun sürüsünde veba virüsünün tespit edildiği belirtildi. İki şüpheli sürüyle ilgili de laboratuvar sonuçlarını bekleniyor.

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden yapılan açıklamada, dün (1 Ağustos) yapılan incelemeler sonucunda bir koyun çiftliğinde veba salgınına rastlandığı kaydedildi.

Eyaletin başka bölgelerinden veterinerlerin de katılımıyla Rodop ilinde yer alan küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemelerin yapılacağı da belirtildi. Ayrıca hastalığın insanlara bulaşmadığına vurgu yapıldı.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberinde, söz konusu sürünün sahibinin kısa bir süre önce bir tüccardan koyun satın aldığı ve veba virüsünün buradan bulaşmış olabileceği belirtildi.

ERT’e konuşan Veterinerlik ve Tarım Ekonomisi Müdürü Nikos Fotinias, 273 koyunun tamamının itlaf edileceğini ve öngörülen tüm prosedürlerin uygulanacağını açıkladı.

Haberler


Kiraz Festivali’nin tarihi belli oldu

Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu